Transgender tovenaars worden mogelijk in Hogwarts Legacy

Na heel wat controverse is de kogel door de kerk; er zullen ook transgender tovenaars in de gangen van Zweinstein ronddwalen. Een dappere beslissing van de ontwikkelaar, zeker gezien de schrijfster van de franchise, J.K. Rowling, meerdere malen in opspraak kwam na enkele uitspraken die door velen zowel binnen als buiten de LGBTQ-gemeenschap als ‘anti-transgender’ werden ervaren.

Concreet betekent dit dat de Character Creator wat wijzigingen zal ondergaan. Bij de start van de game zullen features zoals een mannelijk kapsel ook kunnen worden toegepast op een vrouwelijk lichaam. Omgekeerd zal het ook mogelijk zijn om bijvoorbeeld een vrouwelijke stem toe te passen op een mannelijk lichaam. De combinaties zijn eindeloos.

De bewuste keuze komt er nadat er ophef was omtrent een specifieke ontwikkelaar die een anti-feministisch YouTube-kanaal zou bezitten. Ook werd alle promotie voor de game van het bekende ResetEra-forum verwijderd als reactie op de uitspraken van J.K. Rowling. Met dit teken van goodwill probeert Avalanche Software opnieuw iedereen welkom te heten in de game. Hogwarts Legacy werd onlangs nog uitgesteld naar 2022.

Gepubliceerd door Ardtieboy

Een paarse Game Boy Color en Pokémon Red deden de vonk zo'n 16 jaar geleden overslaan. Sindsdien vertoeft Ard menig avond voor zijn consoles om er helemaal op los te gaan, liefst zonder al te veel nadenken. Games die hem geregeld doen gniffelen staan bij Ard op de bovenste plank. Het is dan ook niet vreemd dat titels zoals Borderlands, Destiny, Animal Crossing en Hearthstone op zijn shortlist staan. Verder hackt en programmeert hij zich door het leven met Nalu 🐶 aan zijn zijde.

3 gedachten over “Transgender tovenaars worden mogelijk in Hogwarts Legacy

 1. Ik vind dit artikel niet geheel correct. JK Rowling heeft gediscussieerd rond definitie van de termen gender en sekse en of het woord vrouw voor beide kan gebruikt worden ja of nee. De discussie was vele malen genuanceerder dan te benoemen als pure ‘anti-transgender’ opmerkingen. Er wordt al teveel gepolariseerd, zo.

  1. Hi Karl,

   Bedankt voor je feedback.
   Ik heb de desbetreffende zin dan ook wat beter/anders verwoord.

   Groeten Ard

Reacties zijn gesloten.