fbpx

Art of Dance wil met VR-platform Pythian hard dance-fans van over de hele wereld met elkaar verbinden

Tja, die stomme corona is er de oorzaak van dat we al een jaar geen stapje in de wereld kunnen/mogen zetten. Vergeet festivals, optredens en feestjes, want als er al gefeest kan worden, dan is dat met maximaal vier personen in je eigen living. Maar er is alvast een oplossing voor de hard dance-fans.

Art of Dance, organisator van de grootste indoor en outdoor hard dance-evenementen in binnen- en buitenland, kondigt de wereldwijde lancering van Pythian aan.

Pythian is een uniek digitaal platform waar hard dance-fans door middel van VR- en XR-werelden op een geheel nieuwe en unieke wijze kunnen genieten van de muziek en het festivalgevoel. Fans kunnen niet alleen interactief deelnemen aan live experiences, maar kunnen ook terug in de tijd om diverse muzikale hoogtepunten te herbeleven.

Eerste live VR-experience

De aftrap van de allereerste live experience vindt plaats op 27 maart met een één uur durende show, gepresenteerd door ‘s werelds grootste hardcore merk, Masters of Hardcore. De exclusieve live VR-experience brengt fans over de hele wereld virtueel terug naar 2016, één van de meeste succesvolle thema’s ooit: Raiders of Rampage.

De livesets worden verzorgd door de meest bekende artiesten uit de scene, zoals Angerfist, Miss K8, Mad Dog & DRS. Anders dan in andere VR-evenementen sta je hier niet in de originele venue, maar leg je een virtuele reis af tussen thematische scènes.

Naast live experiences, kunnen fans ook terug in de tijd om enkele van de beste hard dance-sets samen met vrienden te herbeleven in een XR-ervaring op het platform. Daarnaast kunnen ze hun technische skills laten zien, omdat ze de mogelijkheid hebben om de lichten tijdens de show te bedienen.

Beschikbaar op Steam

Pythian kan vanaf 15 maart gedownload worden en is beschikbaar voor VR headsets en Windows PC via het online gameplatform Steam. Art of Dance adviseert het gebruik van een VR headset voor de ultieme beleving.

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)

%d bloggers liken dit: