fbpx

Dit zijn de winnaars van de 78e Golden Globe Awards

Deze nacht vonden de Golden Globe Awards plaats. Normaal gezien moest deze awardshow twee maanden geleden al plaatsvinden, maar werd uitgesteld door de coronapandemie. Door de aanhoudende slechte cijfers in Amerika, koos de organisatie er nu toch voor om de show te laten doorgaan, zij het grotendeels op afstand.

De 78e Golden Globe Awards werden voor de vierde keer gepresenteerd door Tina Fey en Amy Poehler. Al stonden ze niet op hetzelfde podium. Amy Poehler presenteerde de show in Los Angeles, terwijl Fey in de zaal in New York stond waar ook enkele gasten met mondmasker aanwezig waren.

Maar het overgrote deel van de sterren volgden de award show van thuis uit. Zo accepteerde Jason Sudeikis, de beste acteur in een tv-komedie of musical uit Ted Lasso, zijn award in een simpele hoodie. Jodie Foster, de beste actrice in een bijrol in de film The Mauritanian, zat zelfs casual in de zetel in pyjama, samen met haar hond en vrouw. Al moeten we toegeven dat het een pyjama van Prada was. Maar toch…

(Lees verder onder het Twitter-bericht)

Twee winnaars weten jullie ondertussen al, maar grootste slokop was de Netflix-reeks The Queens Gambit. Deze serie ging aan de haal met vier beeldjes: beste tv-drama, beste acteur en actrice in een tv-drama, en beste actrice in een bijrol op tv.

De beste film was dan weer Nomadland terwijl Sacha Baron Cohen aan de haal ging met de prijs van beste acteur voor zijn schitterende rol in Borat Subsequent Moviefilm. Trent Reznor, bekend van Nine Inch Nails, scoorde de prijs voor beste oorspronkelijke muziek in een film met zijn werk voor de beste animatiefilm Soul.

Een mooi moment was ook weggelegd voor de award van beste acteur in een dramafilm. Deze prijs ging naar de vorig jaar overleden Chadwick Boseman, ook bekend als Black Panther, voor zijn rol in Ma Rainey’s Black Bottom.

Alle winnaars vind je hier:

 • Beste regisseur: Chloe Zhao (Nomadland)
 • Beste dramafilm: Nomadland
 • Beste actrice in een dramafilm: Andra Day (The United States vs Billie Holiday)
 • Beste acteur in een dramafilm: Chadwick Boseman, Ma Rainey’s Black Bottom
 • Beste komedie of musicalfilm: Borat Subsequent Moviefilm
 • Beste acteur in een komedie- of musicalfilm: Sacha Baron Cohen (Borat Subsequent Moviefilm)
 • Beste actrice in een komedie- of musicalfilm: Rosamund Pike (I Care A Lot)
 • Beste actrice in een bijrol in een film: Jodie Foster (The Mauritanian)
 • Beste acteur in een bijrol in een film: Daniel Kaluuya (Judas and the Black Messiah)
 • Beste korte serie of tv-film: The Queen’s Gambit
 • Beste actrice in een korte serie of tv-film: Anya Taylor-Joy (The Queen’s Gambit)
 • Beste acteur in een korte serie of tv-film: Mark Ruffalo (I Know This Much Is True)
 • Beste tv-komedie of musical: Schitt’s Creek
 • Beste actrice in een tv-komedie of -musical: Catherine O’Hara (Schitt’s Creek)
 • Beste acteur in een tv-komedie of musical: Jason Sudeikis, (Ted Lasso)
 • Beste tv-drama: The Crown
 • Beste actrice in een tv-drama: Emma Corrin (The Crown)
 • Beste acteur in een tv-drama: Josh O’Connor (The Crown)
 • Beste actrice in een bijrol op tv: Gillian Anderson (The Crown)
 • Beste acteur in een bijrol op tv: John Boyega (Small Axe)
 • Beste anderstalige film: Minari
 • Beste oorspronkelijke muziek in een film: Trent Reznor, Atticus Ross, Jon Batiste (Soul)
 • Beste oorspronkelijke lied in een film: Io Sì (Seen) (The Life Ahead)
 • Beste screenplay voor een film: Aaron Sorkin (The Trial of the Chicago 7)
 • Beste animatiefilm: Soul
 • Carrièreprijs: Jane Fonda
 • Carrièreprijs voor tv: Norman Lear

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.

%d bloggers liken dit: