fbpx

“Het wordt tijd dat de verkoop van GTA V verboden wordt in Amerika”

GTA V Grand Theft Auto

GTA V is reeds vaak het onderwerp geweest in controversiële discussies. Geweld in games, mishandeling van mensen, autodiefstallen, en zo kunnen we nog even doorgaan. Een aantal Amerikaanse wetgevers vindt nu dat het stilaan welletjes is geweest…

Na een toename van het aantal carjackings in Chicago, hebben wetgevers in Illinois een wetsvoorstel ingediend dat de verkoop van Grand Theft Auto V en andere gewelddadige videogames zou verbieden.

De Chicago Sun-Times meldt dat de vertegenwoordiger van de Democratische staat South Side, de republikein Marcus Evans Jr., een wet uit 2012 wil wijzigen die verhindert dat bepaalde videogames aan minderjarigen worden verkocht. Afgelopen vrijdag drong hij aan op een wijziging van deze wet die de verkoop van videogames die “psychologische schade” uitbeelden, inclusief “diefstal van motorvoertuigen met een bestuurder of passagier” voor iedereen volledig zou verbieden.

Het wetsvoorstel zou de verkoop verbieden van sommige van deze spellen die de activiteiten promoten waar we in onze gemeenschappen onder lijden.” voegde Evans er nog aan toe.

Evans kwam met het voorstel op de proppen nadat hij gecontacteerd werd door Early Walker, die een campagne startte genaamd Operation Safe Pump in een poging carjackings te voorkomen op plaatsen zoals winkelcentra en benzinestations. Walker legde uit dat hij in contact was gekomen met een aantal staatswetgevers in een poging GTA V te verbieden nadat hij overeenkomsten had opgemerkt tussen lokale carjackings en acties die spelers kunnen ondernemen in GTA V.

Marcus Evans Jr. ingediende wetsvoorstel verandert ook de definitie van een ‘gewelddadig videospel’ in een waarin spelers ‘een personage in het videospel besturen dat wordt aangemoedigd om geweld van mens op mens toe te dienen waarbij de speler deze doodt of anderzijds een ernstig lichamelijk of psychisch letsel veroorzaakt aan een ander mens of dier.’

Zou er aan die eeuwigdurende discussie rond geweld en videogames ooit een einde komen? Of deze procedure zou slagen? Rockstar en GTA V hebben reeds heel wat te verduren gehad de voorbije jaren, dus deze nieuwe dreiging zullen ze ook wel weten af te wenden vermoeden we.

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)

%d