fbpx

Gerucht: PS5-update waarbij interne opslag uitgebreid kan worden, verschijnt deze zomer

PlayStation 5

De PlayStation 5 is een fantastische console, maar heeft één groot minpunt. De interne opslag is met zijn 825GB vrij beperkt. En daar hou je in de praktijk trouwens maar 667GB van over om je eigen games te installeren.

Daarom kijken heel wat PS5-eigenaren reikhalzend uit naar het moment dat Sony de mogelijkheid activeert om de interne SSD-opslag uit te breiden. Deze optie is tot op dit moment uitgeschakeld. Maar daar zou volgens de laatste geruchten over enkele maanden verandering in kunnen komen.

Volgens Bloomberg zou Sony deze mogelijkheid deze zomer activeren door middel van een firmware-update. Vanaf dan is het mogelijk om je interne opslag uit te breiden door middel van M.2-SSD’s. Je hoeft nu nog niet onmiddellijk het internet af te schuimen voor goede deals, want niet alle M.2-SSD’s zouden compatibel zijn met de PlayStation 5. Sony gaat enkel SSD’s certifiëren die voldoende snel zijn.

Naast het unlocken van de mogelijkheid om de interne opslag te gebruiken, zou de bewuste update ook de mogelijkheid bieden om de snelheid van de ventilator aan te passen. Dit zou een oplossing moeten bieden voor de oververhittingsproblemen die her en der opduiken.

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.

%d bloggers liken dit: