fbpx

“Immortals: Fenyx Rising – A New God is een plezant stukje DLC als je van de puzzels houdt die het basisspel rijk was”

Eerlijk is eerlijk: Immortals: Fenyx Rising is een erg ondergewaardeerd spel. Amper een week na de release boden enkele ketens de PlayStation 5-versie al voor amper 35 euro aan en toen zag ik mijn kans schoon om het spel in huis te halen. Ik heb er nog geen moment spijt van gehad. Het is zelfs zo plezant dat ik met veel plezier de DLC speel. De eerste kreeg de naam A New God en geeft je wat het beloofde: een nieuwe god. Het leven kan toch eenvoudig zijn …

Ubisoft kwam eind vorig jaar, net op tijd voor Sinterklaas, op de proppen met een erg kleurrijke titel met een erg mooie artstijl die luistert naar de naam Immortals: Fenyx Rising.

In deze game kruip je in de virtuele huid van een held(in) die je zelf een geslacht en uiterlijke kenmerken kunt geven. Eens dat gedaan is, word je in een uitgebreide wereld gesmeten die je stukje voor stukje ontdekt. Het uiteindelijke doel als halfgod is om de antagonist Tartaros terug te steken van waar hij kwam, en deze keer voorgoed.

Dat gebeurde met een paar flinke klappen tegen zijn kop afgewisseld met alle vaardigheden die je gedurende het spel hebt geleerd. Helaas is je halfgodenstatus nog niet goed genoeg voor Zeus en dien je je nogmaals te bewijzen. Deze keer door een reeks beproevingen te doorstaan …

Waarom Wel?

Uitdagende puzzels

Aphrodite, Ares, Athena en Haphaistos geven je met plezier enkele van die beproevingen en net zoals in het basisspel schotelt ook dit eerste stukje downloadbare content je toffe puzzels voor. Weet je die tot een goed einde te brengen, dan krijg je daar uiteraard een beloning voor. Die puzzels zijn dan ook meteen het belangrijkste element in A New God. Amper nog gevechten tegen de talrijke mythische wezens die het basisspel rijk is. Zij ruimen plaats om urenlang te puzzelen en je grijze hersenmassa aan het werk te zetten. Urenlang grote knikkers naar de juiste locatie brengen, talrijke zware en minder zware dozen verslepen en op tijd en stond wat knoppen indrukken zorgen ervoor dat je progressie maakt. En deze keer wat uitdagender dan in Immortals: Fenyx Rising zelf. Deze keer zal de hersenpan gegarandeerd koken. Ze worden dus terecht beproevingen genoemd.

Compact

In Immorts: Fenyx Rising was er bijzonder veel te doen. Je vond er honderden interessante plaatsen terug met schatkisten, rijdieren, de kluizen van Tartaros en nog veel meer. Je wist soms niet wat eerst te doen omdat de keuze erg groot was. In A New God wordt dat ‘opgelost’. Je verliest bijzonder weinig tijd en kunt van de ene beproeving naar de andere gaan zonder doelloos rond te lopen. Dat je dan continu hetzelfde aan het doen bent, moet je er wel bijnemen. A New God is dan ook echt wel end-game content en haalde een van de leukste zaken uit Immortals: Fenyx Rising om er downloadbare content van te maken.

Waarom Niet?

Te veel focus op puzzels

Die focus op het puzzelen zorgt ervoor dat er erg weinig afwisseling is. Deze keer moet er amper gevochten worden tegen de mythische wezens die in het basisspel ronddoolden en je het leven zuur maakten. Dat was net een van de plezantste zaken in Immortals: Fenyx Rising. Je kon je volledig laten gaan en al je geleerde vaardigheden combineren om die monsters naar het hiernamaals te sturen. Je bergt dus je zwaard, bijl of speer helaas dus meer op. En dat is jammer, want de gevechten zijn in het basisspel erg plezant. Elke grotere vijand vraagt een andere aanpak en dan was het leuk om alles op alles te zetten om die met behulp van de aangeleerde skills om te brengen. Als je dit verwacht in A New God, pas je best je verwachtingen wat aan.

Je rijdier blijft op stal

Je mount, het rijdier in Immortals: Fenyx Rising, blijft grotendeels op stal. Of het nu een eenhoorn, een paard of een eland is. Je hebt dan alle moeite van de wereld gedaan en alle regio’s afgezocht naar dat ene perfecte, mythische dier met bijzonder veel stamina, veel aandacht kan je er niet aan geven door het leveldesign. In A New God zitten er bijzonder veel losse stukken en wordt er in de hoogte gewerkt, waardoor je vooral al vliegend en te voet van locatie naar locatie moet gaan. Je dier bestijgen zit er in A New God dus amper in.

Immortals: Fenyx Rising – A New God is een plezant stukje downloadbare content als je van de puzzels houdt die het basisspel rijk was. Verwacht je aan erg uitdagende puzzels, terwijl je verkennen en vechten tegen de talrijke monsters achterwege moet laten. A New God is de eerste van drie stukjes DLC, de andere twee zullen de focus elders leggen. Zo zal Myths of the Eastern Realms je een gloednieuw verhaal voorschotelen geïnspireerd op de Chinese mythologie en ligt de focus in The Lost Gods op een top-down brawler-style ervaring waarin je de controle krijgt over het nieuwe personage Ash. Aan afwisseling dus geen gebrek, maar dat is dus voor later.

%d bloggers liken dit: