fbpx

District 10 komt er zegt District 9-regisseur Neill Blomkamp

We hebben in videogames die buitenaardse rakkers inmiddels ontelbare keren van de aarde verjaagd, en weer naar hun thuisplaneet geflikkerd. Maar wat zouden we doen als dat in het echte leven het geval was? Zouden we dan nog zo stoer en kick ass zijn als er een buitenaardse lelijkerd voor onze deur stond?

De sciencefictionfilm District 9, die in 2009 verscheen, nam ons mee naar het jaar 1982. In dat jaar strandde een buitenaards ruimteschip boven de Zuid-Afrikaanse hoofdstad Johannesburg. Gedurende drie maanden bleef het schip gesloten, maar op aandringen van de internationale partners besloot de overheid aan boord van het schip te gaan.

Daar ontdekken ze dat de buitenaardse bewoners zwaar ondervoed zijn en in erbarmelijke omstandigheden overleven. Om humanitaire redenen worden ze uit het schip gehaald en naar de aarde gebracht waar ze in een vluchtelingenkamp terechtkomen, genaamd District 9.

Jaren wordt er gespeculeerd over een vervolg, en dat zou er best wel eens snel kunnen komen. Niemand minder dan District 9-regisseur Neill Blomkamp, liet via zijn Twitter-pagina weten dat hij zich nu zelf met het project gaat bemoeien en de screenplay op zich gaat nemen.

District 10 zou een nieuw kamp zijn, zo’n ​​200 kilometer buiten Johannesburg, gevuld met de buitenaardse vluchtelingen, na de gebeurtenissen in de film van District 9. Dit nadat Christopher en zijn zoon van de aarde vertrokken met behulp van de vrijstaande commandomodule die was afgebroken van het moederschip, dat verborgen was onder hun hut in District 9.

Het idee achter District 10 was de aliens te scheiden van de mensen, zodat ze geen problemen zouden veroorzaken in de stad. Dat is wat het MNU beweert, maar anderen beweren dat het was omdat MNU kon doen wat ze wilden met de aliens en zich geen zorgen hoefden te maken dat iemand het zou ontdekken.

Blomkamp, die ook Elysium en Chappie voor zijn rekening nam, liet in het verleden meermaals verstaan dat hij heel veel zin had in een sequel op District 9. Iets waar wij trouwens ook wel zin in hebben dus Neil mag er wat ons betreft meteen aan beginnen.

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)

%d bloggers liken dit: