fbpx

De gamereleases van maart 2021

Wat deed de zon de voorbije week deugd. Je kreeg spontaan goesting om een boerderij uit de grond te stampen. Daarvoor heb je de komende maand voldoende opties. Ook liefde en relaties komen op de voorgrond bij een blauwere hemel. Wie het wat ruiger wil kan dan weer naar de alpen om te griezelen of met werpsterren en dynamiet een spin vernietigen. Heel wat gekende helden krijgen een serieuze upgrade, waaronder Avengers, buideldieren en Disney-sterren.

2 maart

Harvest Moon: One World (PS4, Xone, Switch)

Voor de betere boeren onder ons is er in Harvest Moon een nieuw landbouwleven om te onderhouden. In One World moet je jouw gewassen proper houden en je vee goed soigneren om van jouw bescheiden hoeve een groeiende business te maken. Op vijf verschillende locaties krijg je met veranderende fauna en flora te maken én probeer je nieuwe vriendschappen op te bouwen. Dichtbeboste gebieden en besneeuwde bergen brengen elks unieke uitdagingen mee. Hooivork in de aanslag!

Yakuza: Like A Dragon (PS5)

18 jaar in de cel, het doet wat met een mens. Zeker wanneer je niemand meer herkent wanneer je vrijkomt en je oude chef besluit om een kogel door je lijf te jagen. Ichiban maakt het allemaal mee in Like A Dragon. Deze spin-off van de Yakuza-reeks brengt de gekende flair van deze beat ‘em up maar verandert de combat van live action naar turn based. Toegevoegd aan het emotionele verhaal vol verraad en geweld is een stevige dosis humor. Vorig jaar konden we dit al ontdekken op de PS4. De PS5-versie krijgt 60fps mee en veel snellere laadtijden.

3 maart

Sir Lovelot (PS4, PS5, Xone, PC, Switch)

Sir Lovelot is van plan om elk kasteel af te speuren op zoek naar de ware liefde. Of je hem als hopeloze romanticus of als rokkenjager bekijkt mag je zelf kiezen in deze pixelart platformer. In deze 2D-sidescroller breekt de lente net aan en gaat het bij Sir Lovelot serieus kriebelen. Er zitten heel wat obstakels op de weg naar zijn droomprinses. De verleidingstrucjes van onze heer zijn ook niet van dat kaliber dat elke jonkvrouw voor hem smelt, wat de opdracht nog wat moeilijker maakt. Wat we allemaal niet doen om de liefde te achtervolgen.

4 maart

Kill It With Fire (PS4, Xone, Switch)

Één van de grootste vijanden van de mensheid staat centraal in deze hilarische FPS: de spin. Als professionele verdelger zit jij in een ruimte met een achtpotige vriend en doe je er alles aan om z’n leven te beëindigen. Zuig je hem op met een stofzuiger? Ok. Of waarom niet proberen om hem met een vlammenwerper te verbranden? Of een goede portie dynamiet z’n werk te laten doen? Beter nog, zorg maar dat je enkele werpsterren op zak hebt. Aan creativiteit geen gebrek in deze shooter waar humor duidelijk primeert.

9 maart

Apex: Legends (Switch)

De populaire battle royale shooter Apex: Legends komt eindelijk naar Switch. De studio Panic Button bekommert zich om de port van deze free to play FPS. Hopelijk brengen ze dezelfde kwaliteit als de gekende consoleversies en kan je binnenkort ook op Nintendo met Bloodhound en Mirage er op los knallen. Verzamel dus alvast jouw beste shooter-vrienden om in duo of trio je een explosieve baan naar de kleurrijke zege te schieten. De playerbase van Apex zou momenteel al boven de 70 miljoen zitten en lijkt er niet meteen op te verminderen. 

12 maart

Crash Bandicoot 4: It’s About Time (PS5, XsX, Switch)

Vorig jaar werd het langverwachte nieuwe deel van de Crash Bandicoot-reeks op last gen enorm goed onthaald. Jonge nieuwkomers en oude geliefden zagen hoe de game op zich al zeer strak zat én de eigen geschiedenis weer relevant maakte. Het kleurrijke over-the-top verhaal van It’s About Time komt nu ook naar de nieuwe lading consoles en de Switch. Het multiversum moet dus nog een keer gered worden van de boosaardige Neo Cortex. Ons favoriete buideldier en z’n gekende vrienden staan voor een avontuur vol next-gen tijdreizen!

16 maart

Mundaun (PS4, PS5, Xone, XsX, PC, Switch)

De desolate alpen. Met haar felle, witte sneeuwvlakten niet meteen het standaarddecor voor een horrorgame. Daar trekt Mundaun zich weinig van aan. Deze handgetekende horrortitel brengt een mysterieus verhaal met tien keer zo veel vragen als antwoorden. Wanneer je grootvader om het leven komt bij een brand keer je terug naar jouw jeugddorp Mundaun, waar heel wat duivelse wezens schuilen in de stilte. Met atmosferische puzzels en gewelddadige ontmoetingen is de trip naar je vroegere thuis één om zo snel mogelijk te beëindigen. Helaas is het in videogames vol spanning niet vaak snel gedaan.

18 maart

Marvel’s Avengers (PS5, XsX)

Onze Avengers slaagde er last gen niet in om de torenhoge verwachtingen in te lossen. De game werd heel lauw ontvangen en heeft te maken met een wanordelijke multiplayer. Ondanks de minpunten is er wel een zeer cool superheldenverhaal dat ontdekt kan worden in een knappe single player campaign. Die zou er grafisch optimaal moeten uitzien op PS5 en XsX. Wil je dus terug vliegen met Iron Man, frisbeeën met Captain America en smashen met Hulk, dan lijkt dit de optimale kans. Laat die geldzuchtige grind van een multiplayer gewoon passeren.

19 maart

Plants Vs. Zombies: Battle For Neighborville (Switch)

Wat het plebs een grasveld zou noemen is voor ons een slagveld! Dat slagveld komt nu ook naar de Switch. De hilarische strijd tegen de levende doden gaat verder met de Battle For Neighborville. Het eeuwige gevecht tussen planten en zombies lever je in Neighborville via zes verschillende online spelmodi. Je hebt 20 aanpasbare klassen waarmee je aan de slag kan. Schaduwzwammen, eiken en eikels bundelen de krachten om de oorlog naar hun kant te doen draaien. Geloof ons, je wil Kolonel Maïs echt niet kwaad zien als z’n troepen niet naar behoren presteren.

25 maart

Yakuza 6: The Song Of Life (PC)

Als gamer moet je soms geduld kunnen uitoefenen wanneer een game maar niet uitkomt voor jouw console. PC-fans van de populaire action-adventure franchise Yakuza kunnen bijna vijf jaar na de oorspronkelijke release eindelijk aan de slag met het zesde deel. The Song Of Life zet het verhaal van Kazuma Kiryu verder. In deze third-person open world valt er heel wat te knokken maar is er ook een zeer intiem en diepgaand verhaal te ontdekken. Speel het niet te vlug uit, want wie weet hoe lang moet je wachten op het vervolg.

26 maart

Balan Wonderworld (PS4, PS5, Xone, XsX, PC, Switch)

Met de flair van een succesvol circus en de ambiance van een toegankelijk theater brengt maestro Balan zijn platformer tot bij ons. Maak je klaar om heel wat verschillende kostuums aan te trekken zoals die van vuurspuwende draken, vliegende schapen of langgerekte pompoenen. De 12 labyrinten van deze wonderlijke wereld spelen als doolhoven vol doldwaze creaturen. Er is dus heel wat klim- en klauterwerk, vergezeld van de occasionele combat tegen nozems. Als de soundtrack je niet hyperactief maakt dan doet het duizelingwekkende level design dat wel.

It Takes Two (PS4, PS5, Xone, XsX, PC)

Zoals de titel misschien al doet vermoeden is deze game een co-op ervaring. Je moét zelfs met twee zijn om te kunnen spelen maar kan steeds een speelkameraad gratis uitnodigen. Zowel vanuit je zetel als online kan je samen de uitgebreide en gevarieerde puzzels te lijf gaan. Het verhaal legt de pijnpunten van relaties bloot en waarom deze zo belangrijk zijn om rekening mee te houden. Nadat de relatie tussen Cody en May verzuurd is geraakt worden ze door een toverspreuk veranderd in poppen. Ze hebben elkaar meer dan ooit nodig om uit deze verbazend vreemde wereld te ontsnappen, waar geen enkele puzzel is wat het lijkt.

Story Of Seasons: Pioneers Of Olive Town (Switch)

De drukte van de stad, dat is al even jouw ding niet meer. De pioniersdagen van jouw opa, daar denk je al mijmerend aan terug. Je grijpt al je moed samen en kiest ervoor om terug te keren naar Olive Town op het platteland. Daar maak je jouw droom waar om jouw ultieme boerderij uit te bouwen. De wildernis moet getemd worden en er zijn heel wat verschillende dieren en producten om te ontdekken. Wie weet vind je in Olive Town ook wel iemand om mee in het huwelijksbootje te stappen, en maken jullie samen van dit gehucht een toeristische trekpleister.

30 maart

Evil Genius 2: World Domination (PC)

Wat heb je nu aan intelligentie als je er niet als boosaardige snoodaard de wereld mee mag domineren. Die fantasie mag je uitwerken in Evil Genius 2. Je mag jouw eigen basis vol geniepige plannen bouwen en controleert jouw leger van het kwaad. Met een krachtig doomsday-wapen in de aanslag zal iedereen op z’n blote knieën voor jou vallen, zolang je de Forces Of Justice kan afhouden! Je bouwt tevens je eigen wapens op een afgelegen eiland, zoals het een echte succesvolle schurk beaamt. Oefen maar alvast jouw gemene lach in een ruimte met een goede echo.

Een karrenvracht aan Kingdom Hearts-games (PC)

Voor het eerst zullen meerdere games van de Kingdom Hearts-reeks speelbaar zijn op computer. De immens populaire action RPG van Disney komt met een aantal remakes, verzamelingen en DLC-pakketten naar PC. Exclusief in de Epic Games Store zullen volgende titels eind maart beschikbaar zijn: Kingdom Hearts HD 1.5 + 2.5 Remix, Kingdom Hearts HD 2.8 Final Chapter Prologue, Kingdom Hearts: Melody Of Memory & Kingdom Hearts 3 + Re Mind. Een mondvol maar ook vooral een gigantische collectie aan kwalitatief plezier. Bij sommige titels is er nog een leuk DLC-extraatje wanneer je het koopt, maar alles samen kosten ze je wel een slordige €230.

Gepubliceerd door RoMa

RoMa was een gamer vooraleer hij een tiener werd. Hij groeide op met Tony Hawk en Kratos als helden. Jaarlijks spendeert hij uren met shooters zoals Battlefield of Doom. Frustraties in racegames en FIFA blijven niet altijd onderdrukt. Een grote sandbox à la GTA is z’n favoriete speeltuin. Ook geniet hij enorm van een diepgaande single player RPG en heeft hij een zwak voor sterke horror. Dead Space aanbidt hij als de beste gamereeks ooit gemaakt.

%d bloggers liken dit: