fbpx

Beheer je eigen boerderij en sluit vriendschappen in het bordspel van Stardew Valley

Concerned Ape, ofwel Eric Barone, had als indie developer in 2016 meteen een hit op zak met zijn eerste game: het simulatiespel Stardew Valley. Tot op de dag van vandaag is de game ontzettend populair en is het op zowat alle consoles en smartphones te spelen.

Om te blijven meesurfen op de populariteit van zijn game heeft Eric beslist om een boardgame op de markt te brengen dat gebaseerd is op Stardew Valley. Hierin draait het net zoals in de videogame om het boerderijleven en vriendschap.

Het is de bedoeling dat je met maximaal vier spelers samen opdrachten voltooit. Denk daarbij het verbouwen van gewassen, fokken van dieren en het verzamelen van verschillende materialen om je boerderij uit te breiden. Dit alles om de Joja Corporation te slim af te zijn.

Stardew Valley: The Board Game is ontwikkeld in samenwerking met Cole Medeiros. Hij is geen onbekende in het wereldje, en is onder andere maker van de board games GUBS en Web of Spies.

Het spel kost $55, maar wordt jammer genoeg op dit moment enkel verstuurd naar adressen in de USA. Barone stelt wel dat er op dit moment gekeken wordt om ook internationale verzendingen te verzorgen, maar dat kan nog even duren.

Ben je geïnteresseerd? Hou dan zeker de officiële website in de gaten!

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.

%d bloggers liken dit: