fbpx

Days Gone en meer PlayStation-‘exclusives’ op komst naar pc

Zowel Xbox als PlayStation hebben heel wat exclusieve games, maar die exclusiviteit vervaagt steeds meer, zo blijkt.

Een console is huis halen doen veel mensen omdat het eenvoudiger in gebruik is dan een pc of voor de schitterende exclusives. Denk daarbij aan Uncharted, Ratchet & Clank en Days Gone voor de PlayStation 4. Sony wil nu blijkbaar een einde maken aan die exclusiviteit, want het is van plan om een heleboel games ook voor pc uit te brengen.

Horizon: Zero Dawn is sinds vorig jaar reeds te spelen op pc en de eerstvolgende PlayStation-exclusieve game die plots niet meer zo exclusief zal zijn, wordt Days Gone. Deze actiegame waarin zombies lelijk huishouden werd ontwikkeld door Bend Studios, een van PlayStations first-party studio’s. Het blijft echter niet bij Days Gone, want Sony Interactive Entertainment-CEO Jim Ryan meldt dat er nog een heleboel andere first-party games voor pc zullen releasen, al liet hij wel nog niet in zijn kaarten kijken. Zo is het niet duidelijk welke spellen we nog mogen verwachten. Ook is de precieze releasedatum van Days Gone nog niet bekend en blijft het bij een simpele ‘lente 2021’.

Dat de kosten voor de ontwikkeling van games de laatste jaren enorm zijn gestegen, heeft invloed gehad op deze koerswijziging. Door pc-gamers ook te laten proeven van de PlayStation-toppers, hebben ze een veel grotere afzetmarkt. Horizon: Zero Dawn bewees alvast dat het mogelijk is.

%d