fbpx

Er zou een nieuwe Silent Hill in de maak zijn … maar bij wie?

Silent Hill

De geruchtenmolen draait op volle toeren: er komt een nieuwe Silent Hill-game aan. De vraag die fans voornamelijk bezighoudt is dan ook niet per se of er een nieuwe titel in de historische horror-serie aankomt, maar eerder wie eraan werkt.

Enerzijds heb je Bloober Team – bekend van het recent gereleasete The Medium en Blair Witch – dat serieuze hints aan het droppen is. De Poolse studio gaf eerder al aan dat het “bezig is aan een andere horror IP, waar fans behoorlijk enthousiast over zouden worden als ze uiteindelijk ontdekken welke IP dat is.” Onderstaande video van TheGrateDebate (of toch de eerste drie minuten) wijst op een hoop redenen waarom dit wel eens Silent Hill zou kunnen zijn.

VGC zou echter tegenstrijdige informatie hebben, die er dan weer op wijst dat Konami de rechten voor Silent Hill binnen Japan heeft gehouden. Een vooraanstaande Japanse studio zou aan de slag zijn met een reboot van de iconische reeks. Meer zelfs, volgens hen zouden we komende zomer de eerste details krijgen over onze terugkeer naar het slaperige spookstadje.

Er is natuurlijk ook de piste dat er meerdere Silent Hill-titels in de maak zijn. Eentje in Polen en eentje in Japan. Dit zou dan weer stroken met enkele geruchten die op Twitter circuleren:

Er wordt gezegd dat Konami van plan is enkele alternatieve benaderingen naar de reeks te willen uitbrengen. Dit zou in lijn liggen met de studio haar nieuwe strategie om haar grootste IP’s uit te besteden. De focus van Konami lag de voorbije jaren voornamelijk op haar meer winstgevende Pachinko-activiteiten.

Na jaren van radiostilte rond de prominente reeks, lijkt Konami eindelijk de draad weer op te willen pikken. De laatste studio die het vertrouwen kreeg om aan de serie verder te sleutelen, was Kojima Productions, dat de licentie na een uitval tussen studiobaas Hideo Kojima en Konami verloor. Het enige aandenken aan die reboot is de legendarische interactive trailer P.T.

Gepubliceerd door Lazlo

De legende gaat dat Lazlo's eerste woordje "PlayStation" was. Straf, want Sony's iconische console verscheen pas twee jaar na z'n geboorte. Desondanks omschrijft Lazlo zichzelf intussen als een ware platform-agnost en verdeelt hij de koek tussen z'n PlayStation 5, Nintendo Switch en pc. Op genre-vlak is hij een alleseter, al heeft hij een bijzondere voorliefde voor alles met een sterk verhaal, of waar hij zich urenlang met z'n vrienden in kan verliezen.

Eén opmerking over 'Er zou een nieuwe Silent Hill in de maak zijn … maar bij wie?'

  1. Er wordt al enkele jaren gewerkt aan een reboot van het origineel. Of het er ooit zou komen is lange tijd onzeker geweest, maar nu die geruchten naar buiten komen veronderstel ik dat er geen weg meer terug is.

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: