fbpx

Emma Stone schittert als Cruella De Vil in eerste Cruella-trailer

Cruella De Vil kennen de meesten onder ons als de slechterik die het gemunt had op de 101 Dalmatiërs om er een bontjas van te maken. Hoe dat verhaal afliep, dat weten we ondertussen allemaal. De nieuwe film Cruella neemt ons mee naar de periode voor Cruella iets met hondjes had…

Cruella, afkomstig uit de Disneystal zoals je waarschijnlijk al had kunnen raden, zal in de bioscoop (en meer dan waarschijnlijk later ook op Disney+) te zien zijn op 28 mei 2021. De film is, zoals we in de intro aanhaalden, gebaseerd op het verhaal van de iconische Disneyfilm De 101 Dalmatiërs.

Het verhaal gaat als volgt: Cruella duikt in de rebelse beginperiode van een van de meest beruchte – en berucht modieuze – schurken, de legendarische Cruella de Vil.

Oscar-winnares Emma Stone speelt Estella, alias Cruella, terwijl Oscar-winnares Emma Thompson de rol speelt van barones von Hellman, het hoofd van een prestigieus modehuis. Zij haalt de creatieve Estella weg uit de achterbuurten waar ze rondhangt met haar twee louche vrienden, en zet haar aan haar creativiteit in te zetten als beginnend modeontwerpster.

Het verhaal speelt zich af tegen de achtergrond van de opkomst van de punkrock in het Londen van de jaren zeventig.

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)

%d bloggers liken dit: