fbpx

Star Wars-trilogie van de hand van The Last Jedi-regisseur nog steeds in de maak

Rian Johnson, de regisseur van The Last Jedi, plant nog steeds een eigen Star Wars-trilogie. Dat vertelde hij in een interview met USA Today.

Een concrete datum voor die nieuwe trilogie bestaat er nog niet. Johnson is nog te druk bezig met andere projecten, vertelt hij.

Wel weten we dat de aankomende Star Wars-films geen deel zullen uitmaken van de Skywalker Saga, die met de laatste trilogie afliep. Johnson zal ons naar verluidt meenemen naar nieuwe delen van de Galaxy, waar we nieuwe personages leren kennen. Concreter dan dat wordt het niet, want de regisseur geeft zelf aan dat hij nog in een eerste verkennende fase van het ontwikkelingsproces zit.

Veel Star Wars-fans kijken niet meteen uit naar nieuw werk van Johnson binnen hun geliefde universum. Episode VIII: The Last Jedi werd met gemengde gevoelens onthaald door fanatici. Uit schrik voor verdere kritiek van de fans zouden veel storylines die Johnson in die film uitzette abrupt gewijzigd zijn. Die kritiek zou Johnson alvast niet al te veel deren, want hij zegt zelf dat zijn visie voor de iconische space opera ongewijzigd blijft.

Als iemand die zelf net alle Star Wars-films aan het herbekijken is, moet ik concluderen dat The Last Jedi zonder twijfel het meeste diepgang bood in de laatste trilogie (zoals je ook in onderstaande video kan zien). Ik ben alvast benieuwd naar Rian Johnson zijn benadering en hoop op drie films die op z’n minst toch een meer samenhangend verhaal bieden dan de sequels dat deden.

Beware, spoilers ahead:

Gepubliceerd door Lazlo

De legende gaat dat Lazlo's eerste woordje "PlayStation" was. Straf, want Sony's iconische console verscheen pas twee jaar na z'n geboorte. Desondanks omschrijft Lazlo zichzelf intussen als een ware platform-agnost en verdeelt hij de koek tussen z'n PlayStation 5, Nintendo Switch en pc. Op genre-vlak is hij een alleseter, al heeft hij een bijzondere voorliefde voor alles met een sterk verhaal, of waar hij zich urenlang met z'n vrienden in kan verliezen.

%d