fbpx

Postpuzzelspel KeyWe aangekondigd voor alle consoles en PC

Het hoeven niet altijd überserieuze games te zijn die we graag spelen. Schotel mij bijvoorbeeld op regelmatige basis ook maar eens een puzzel- of coöp-game voor. Zo heb ik mij al uitstekend vermaakt met Overcooked. En ook deze KeyWe lijkt mij wel een interessant tussendoortje.

KeyWe is een chaotisch coöp puzzelspel waarin Jeff en Debra de hoofdrol spelen. Dit zijn twee kleine kiwivogels die in een even gezellige als chaotische postkamer werken. Omdat ze geen handen hebben, moeten ze springen, flapperen en met hun snavel pikken in een interactief landschap van hendels, bellen en knoppen om alle berichten op tijd bezorgd te krijgen.

“We flapperen van blijdschap, nu we KeyWe voor consoles kunnen aankondigen,” aldus Joel Davis, artist en animator bij ontwikkelaar Stonewheat & Sons. “Het was altijd al ons doel om KeyWe naar zoveel mogelijk spelers te brengen, dus vinden we het geweldig dat spelers op alle consoles en pc vanaf dag één de fun en chaos van Bungalow Basin’s Telepost kunnen beleven.”

Vorig jaar won KeyWe ‘Best Family Game’ tijdens de gamescom awards. Toen was er enkel sprake van een PC-versie van de game. Die versie kan je al op je Steam-verlanglijstje zetten.

Maar vandaag maakte uitgever Sold Out bekend dat de game deze zomer ook naar PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X|S én Nintendo Switch komt. Dit zowel in fysieke als digitale vorm.

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.

%d bloggers liken dit: