fbpx

Dota krijgt eigen anime-reeks

Dota 2 anime

Wat ooit een populaire mod bleek voor WarCraft III: Reign of Chaos, en intussen uitgroeide tot één van de populairste esports allertijden, zou volgens Netflix ook perfect televisiemateriaal zijn. Defence of the Ancients, beter bekend als Dota, krijgt een eigen anime.

De reeks krijgt de volledige titel Dota: Dragon Blood mee en verschijnt al volgende maand, op 25 maart. De anime focust zich op het verhaal van Davion, beter gekend als het personage Dragon Knight, dat al van bij de start deel uitmaakte van het heroes roster in Valve’s Dota 2.

Ashley Edward Miller staat aan het roer van de serie. Eerder kon je van haar hand al X-Men: First Class, Thor en Terminator: The Sarah Connor Chronicles bewonderen, waar ze als screenwriter of producer aan meewerkte. De uitwerking wordt door Studio MIR gedaan, bekend van The Legend of Korra.

Gepubliceerd door Lazlo

De legende gaat dat Lazlo's eerste woordje "PlayStation" was. Straf, want Sony's iconische console verscheen pas twee jaar na z'n geboorte. Desondanks omschrijft Lazlo zichzelf intussen als een ware platform-agnost en verdeelt hij de koek tussen z'n PlayStation 5, Nintendo Switch en pc. Op genre-vlak is hij een alleseter, al heeft hij een bijzondere voorliefde voor alles met een sterk verhaal, of waar hij zich urenlang met z'n vrienden in kan verliezen.

%d