fbpx

Druides komen naar Baldur’s Gate 3 in grootste patch tot nu toe

Baldur's Gate 3 Druid

Tijdens de Panel From Hell-livestream van vanavond heeft de Belgische ontwikkelaar Larian Studios uit de doeken gedaan wat we mogen verwachten van de volgende patch voor de RPG Baldur’s Gate 3.

De patch, volgens Larian Studios groter dan de vorige drie patches te samen, voegt onder andere de Druide toe als nieuwe klasse met 30 verschillende spreuken en abilities. Om dezelfde hoogwaardige verhalen ervaring te bieden als de andere klassen, zijn er volledig nieuwe dialogen en voice-overs opgenomen.

Zoals we dat van Druides gewend zijn, zullen ze ook in Baldur’s Gate 3 van vorm kunnen veranderen. Als wolf of beer zullen ze hun vijanden krachtig kunnen neerslaan, terwijl je als raaf de omgeving zal kunnen scouten.

Dungeon & Dragons-fanaten zullen blij zijn om te horen dat de Duides net zoals de boardgame hun achtergrond hebben uit verschillende Circles. In Baldur’s Gate 3 heb je de keuze uit Circle of the Land of Circle of the Moon.

Naast de toevoeging van deze nieuwe klasse, zijn er nog andere nieuwigheden die met Patch 4 worden geïntroduceerd. Zo zal je in de multiplayer de Equipment, Spells, Inventory en Character Sheets bekijken van je medespelers. Belangrijk om weten is dat er nog geen lock functie is op de inventory, deze komt later pas. Op dit moment wil dit dus zeggen dat je vrienden je items zouden kunnen stelen. Daar gaan gebroken vriendschappen van komen denk ik…

Verder worden er allerhande quality of life aanpassingen doorgevoerd. Zo kan je jouw aanvallen richten door op het portret van de vijand te klikken en is er een ‘vluchtknop’ toegevoegd voor momenten dat het écht te warm wordt onder je voeten. Tot slot krijgen de cinematics ook een opfrisbeurt.

Wanneer Patch 4: Nature’s Power voor Baldur’s Gate 3 exact verschijnt, is niet bekend. Larian Studios gaf mee dat de patch zal verschijnen when it’s done.

Baldur’s Gate 3 kost op dit moment €59,99 en is momenteel via Steam te spelen als Early Access.

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.

%d bloggers liken dit: