fbpx

Het grootste Valorant-toernooi ter wereld komt naar België

Student? Gamer? In Red Bull Campus Clutch – het grootste Valorant-toernooi ter wereld voor studenten – kan je de eer van jouw hogeschool of universiteit verdedigen met een stevig potje gamen. Inschrijven kan vanaf nu.

Deze week was het nog in de actualiteit: gamers krijgen dezelfde fiscale voordelen als (top)sporters. En eerder deze maand sloegen KRC Genk en Hogeschool PXL de handen in elkaar voor een opleiding competitief gamen. De opmars van esports is al veel langer aan de gang natuurlijk. F1-piloten die deelnemen aan virtuele races. Belgische voetbalclubs werven gamers aan om ook online onze competitie te spelen.

Tienduizenden mensen die online of in enorme arena’s kijken hoe wereldbekende teams elkaar te lijf gaan met duizelingwekkende prijzenpotten als inzet. En met Red Bull Campus Clutch komen daar nu ook onze studenten bij die teams van andere hogescholen en universiteiten een lesje kunnen leren. Welke game? Het immens populaire Valorant.

Red Bull Campus Clutch is een Valorant-toernooi voor universiteits- en hogeschoolstudenten. Wereldwijd, want met meer dan 300 qualifiers in meer dan 50 landen is het aan onze studenten om ons land naar de top te knallen in een van de meest gespeelde games van 2020. In België worden daarvoor vier online qualifiers en een nationale finale georganiseerd.

Inschrijven moet als team van vijf, kan vanaf 18 jaar én moet als student aan een Belgische hogeschool of universiteit. Als winnaar van de Belgische finale maak je kans op een unieke gaming hub voor je school en krijg je dat gegeerde ticket naar de wereldfinale van Red Bull Campus Clutch. Daar is de inzet niet alleen onze Belgische naam en faam, maar ook een prijzenpot van 20.000 euro.

Valorant zelf is een relatief nieuwe first person shooter, ontwikkeld door Riot Games (League of Legends), waarin je in teams van vijf een bom moet planten. Of net voorkomen dat er een ontploft natuurlijk. Wat is belangrijk? Skills, focus en tactiek. Niet zomaar in het rond schieten, maar als team de rollen verdelen en goed samenwerken. Je kan bovendien kiezen uit verschillende personages of ‘agents’ met elk hun eigen kwaliteiten en wapens.

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)

%d