fbpx

Universiteit Antwerpen pakt uit met Corona Combat, het meest aanstekelijke spel ooit

Corona Combat is het meest aanstekelijke spel ooit… de high scores verspreiden zich sneller dan… je weet wel wat. Succes!

Bestaat er een betere en plezantere zin om je spelletje aan te kondigen in dit geval? Je moet het de heren en dames van de Universiteit Antwerpen nageven. Ze hebben met hun Corona Combat duidelijk de mosterd gehaald bij games als Space Invaders, en ze hebben dat goed gedaan.

Het is nog altijd even verslavend als in de beginjaren als je het ons vraagt. De game werd ontwikkeld om mensen in tijden van corona wat dichter bij mekaar te brengen. Er is immers niets plezanters dan bovenaan de ranking te staan, of de score van je vrienden of vijanden te vermorzelen.

Kruip in de huid van Pierre, Herman of Erika, en probeer alle virusdeeltjes uit de lucht te schieten. Opgelet: het virus laat zich natuurlijk niet onbetuigd en neemt jou ook geregeld onder vuur. Krijg je corona onder de knoet? Dan wacht je misschien wel eeuwige roem in de lijst met highscores.

Corona Combat is er in de eerste plaats voor de studenten van de Universiteit Antwerpen. De bekende graffitikunstenaar Yvon Tordoir, aka Rise One, kondigde de komst van de game de voorbije dagen aan met enkele coole tekeningen op de verschillende campussen.

Iedereen kan het spelletje spelen. Zo willen we een verbindende boodschap uitsturen. Laat het spelletje een symbool zijn voor de strijd die we allemaal samen voeren. We nodigen de studenten dan ook uit samen te spelen, bijvoorbeeld in een battle of the faculties.” zegt rector Herman Van Goethem. 

Wie speelt, kiest eerst een van de drie avatars. Pierre (Van Damme), Herman (Goossens) en Erika (Vlieghe) doen natuurlijk een belletje rinkelen: de drie experts van de Universiteit Antwerpen zijn al een jaar belangrijke stemmen tijdens deze gezondheidscrisis.

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)

Eén opmerking over 'Universiteit Antwerpen pakt uit met Corona Combat, het meest aanstekelijke spel ooit'

  1. Praga verdient de prijs voor “Woordspeling van de Week”: “Corona Combat is het meest aanstekelijke spel ooit …” 🙂

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: