fbpx

CD PROJEKT RED wordt slachtoffer van cyberaanval

Cyberpunk 2077

Murphy’s law is hier écht wel van toepassing… Het imago van CD PROJEKT RED kreeg reeds een serieuze deuk eind vorig jaar toen bleek dat Cyberpunk 2077 (voorlopig) de verwachtingen niet kan inlossen. Het team werkte ondertussen druk aan patches en updates voor de game, al lijkt dat nu serieus wat vertraging te gaan oplopen.

Op het officiële Twitter-kanaal van de Poolse ontwikkelaar staat namelijk te lezen dat het team slachtoffer werd van een cyberaanval. Naar verluidt zou er data van het bedrijf gestolen zijn, al zou dat geen persoonlijke gegevens bevatten van spelers. Ook zouden de sourcefiles van games zoals The Witcher 3, Cyberpunk 2077 en Gwent in hadden zijn van de hackers.

Enkele servers en computers zouden daarbovenop ook geëncrypteerd zijn, waardoor het IT departement momenteel de backups aan het herstellen zijn. CD PROJEKT RED claimt niet in te gaan op te eisen van de hackers en schakelt alle mogelijk instanties in om dit alles recht te zetten. Let vooral op de lugubere txt-file die de hackers rondstrooiden op het CD PROJEKT RED-netwerk. Hopelijk overleeft de ontwikkelaar ook deze tegenslag…

Gepubliceerd door Ardtieboy

Een paarse Game Boy Color en Pokémon Red deden de vonk zo'n 16 jaar geleden overslaan. Sindsdien vertoeft Ard menig avond voor zijn consoles om er helemaal op los te gaan, liefst zonder al te veel nadenken. Games die hem geregeld doen gniffelen staan bij Ard op de bovenste plank. Het is dan ook niet vreemd dat titels zoals Borderlands, Destiny, Animal Crossing en Hearthstone op zijn shortlist staan. Verder hackt en programmeert hij zich door het leven met Nalu 🐶 aan zijn zijde.

Eén opmerking over 'CD PROJEKT RED wordt slachtoffer van cyberaanval'

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: