fbpx

World of Tanks rolt later dit jaar nog Steam binnen

World of Tanks, de populaire vehicle combat shooter van het Wit-Russische Wargaming, zal later dit jaar speelbaar zijn vanuit je Steam client. Fans die voortaan de free-to-play-titel via deze alternatieve weg willen spelen, zullen echter wel een nieuw account moeten aanmaken.

Hoe minder game launchers, hoe meer vreugd, denk ik altijd. De gemiddelde pc-gamer kent het probleem wellicht: je hebt een hoop pc-games die verspreid staan over verschillende clients, waardoor je – indien je een bewuste game al een tijd niet meer gespeeld hebt – algauw verwelkomd wordt door één of meerdere updates voordat je kan beginnen.

World of Tanks-lievende gamers die ook over een uitgebreide Steam-bibliotheek beschikken, kunnen later dit jaar met een gerust hart de launcher van Wargaming naar de prullenbak toeverwijzen. Nu ja, misschien ook weer niet, want wie de game via Steam wil spelen, moet meteen een nieuw account aanmaken. Bye-bye progress, dus.

Gelukkig wil dat niet zeggen dat World of Tanks-spelers die via Steam spelen niet kunnen samenspelen met vrienden die toch de Wargaming launcher verkiezen. Iedereen die het spel via pc speelt, kan samen spelen.

Wanneer de game net te downloaden valt via Valve’s populaire platform, is nog niet duidelijk. Je kan de game alvast aan je lijstje toevoegen via de World of Tanks Steam-pagina.

Gepubliceerd door Lazlo

De legende gaat dat Lazlo's eerste woordje "PlayStation" was. Straf, want Sony's iconische console verscheen pas twee jaar na z'n geboorte. Desondanks omschrijft Lazlo zichzelf intussen als een ware platform-agnost en verdeelt hij de koek tussen z'n PlayStation 5, Nintendo Switch en pc. Op genre-vlak is hij een alleseter, al heeft hij een bijzondere voorliefde voor alles met een sterk verhaal, of waar hij zich urenlang met z'n vrienden in kan verliezen.

%d