fbpx

“Deze Gioteck controllers en headset zijn ideaal voor gamers met een laag budget”

Het klinkt misschien wat afgezaagd. Maar het is véél leuker om een kameraad in te maken met een potje FIFA 21 of Mortal Kombat terwijl hij naast je op de bank zit, dan dat je hiervoor het online strijdtoneel moet opzoeken. Alleen is het niet altijd evident om de volle pot te betalen voor een extra controller. Daarom testte ik voor jullie twee Gioteck-controllers én een headset die je tegen een zachte prijs in huis kan halen.


Gioteck WX4 Premium Wireless Controller
(Nintendo Switch/PS3/PC)
Adviesprijs: €34,99

Wanneer ik de controller uit de mooi vormgegeven verpakking neem, valt meteen op dat de WX4 een echt lichtgewicht is. De controller weegt slechts 172 gram en dat is een stuk minder dan de Nintendo Pro Controller voor Switch die 246 gram weegt. Dit lijkt misschien niet veel in absolute cijfers, maar die 30% voel je écht wel. Dit zorgt ervoor dat de WX4 ideaal is voor de jongere gamers. Zij vinden het namelijk veel prettiger om een minder zware controller in handen te hebben.

Het uiterlijk van de controller is erg netjes en de glanzende elementen aan het handvat geven hem een blits uiterlijk. Wat betreft handgevoel is deze zeker voldoende en ook de knoppen tikken lekker weg. De ingebouwde batterij gaat ongeveer 12 uur mee na een volle oplaadbeurt. Opladen doe je met de meegeleverde micro-USB kabel.

Het fijne is dat je deze controller ook in allerlei kleuren kan aanschaffen. Altijd leuk als je wat extra kleur in je gamekamer wil.


Gioteck VX4 Premium Wireless Controller
(PlayStation 4/PC)
Adviesprijs: €39,99

Wanneer je de VX4-controller naast de WX4 legt zie je onmiddellijk de gelijkenissen. Toch zijn er naast de glanzende details onderaan de handgrepen voldoende verschillen terug te vinden. En dat is maar goed ook, want deze controller is 5 euro duurder.

Wat het meest in het oog springt is de touchpad bovenaan de controller. Deze is iets kleiner dan die op de officiële Dualshock-controller voor PlayStation 4. Maar voor de rest doet hij wel wat hij hoort te doen: je aanrakingen herkennen. Op de toetsen vind je jammer genoeg niet de officiële tekens terug die je op de normale PS4-controller vindt. Dit heeft ongetwijfeld te maken met licentiekosten, maar zal voor occasionele gamers best voor verwarring zorgen wanneer de game vraagt om op het driehoekje te duwen.

De analoge sticks staan wel op dezelfde plaats en dat is aangenaam. Het oppervlak waar je jouw duim legt is groot en de gevoeligheid is ok. De triggers achteraan bieden ook voldoende weerstand waardoor je voldoende gevoel in je kracht kan meegeven.

Tot slot heb je als pc-gamer nog een extra voordeel. Doordat de VX4 net als de WX4 ook op pc werkt, heb je de keuze tussen de PlayStation- en Xbox lay-out. Bovendien zit op de VX4 ook een 3,5mm audiopoort om je headset aan te sluiten.


HC2+ Stereo Gaming Headset
(PlayStation 4/PlayStation 5/Xbox One/Xbox Series X|S/Nintendo Switch/PC)
Adviesprijs: €34,99

Ik ben zelf niet zo’n fervent online gamer, dus ik heb niet meteen nood aan een high-end model van enkele honderden euro’s. Daarom was ik best benieuwd naar wat deze budgetversie in petto had.

Qua uiterlijk merk je meteen dat de headset van dezelfde familie is als de hierboven besproken controllers. Hij heeft dezelfde glanzende afwerking, die ook hier best vatbaar is voor krasjes. De hoekige vorm van de earpads geven de headset een heel stoer uiterlijk. Iets wat ook door de hoekige vorm van de microfoon versterkt wordt.

Een groot pluspunt is dat hij compatibel is met zowat alle consoles die je op de markt vindt. Dit omdat hij gebruik maakt van een standaard 3,5mm audio-aansluiting. Je kan hem zelfs op je telefoon aansluiten, als die nog over zo’n audiopoort beschikt.

Maar hoe comfortabel is deze stoere headset dan? Verrassend goed eigenlijk. En dat heeft alles te maken met de zachte kussentjes waarover de HC2+ beschikt. Ook bovenaan de hoofdband zitten twee kussentjes die voor een goede padding zorgen. Al moet ik eerlijkheidshalve toegeven dat ik na een half uurtje het gevoel kreeg dat de headset erg hard om mijn hoofd klemde.

De geluidskwaliteit van de speakers is aanvaardbaar, zeker als je rekening houdt met de lage prijs van deze headset. De bassen zijn vrij vlak en de hoge tonen zijn bij momenten erg schel. Ook de kwaliteit van de microfoon, die je trouwens makkelijk kan loskoppelen, is middelmatig. De tegenpartij zal je dus zeker niet haarscherp en met volle klank horen praten. Dit alles zorgt ervoor dat dit een ideaal instapmodel is wanneer je jouw eerste stappen zet in de online wereld.

VERDICT

6

Zoals ik van bij aanvang verwacht had, zijn beide controllers en headset een goeie deal op vlak van prijs/kwaliteit. De controllers liggen fijn in de hand en de headset is ideaal voor korte online speelsessies. Het grootste pluspunt is dan ook de brede compatibiliteit. Deze accessoires van Gioteck zijn ideaal als tweede controller of eerste headset. Ook wanneer je niet de volle pot wil betalen voor de officiële tegenhangers zijn deze accessoires een aanrader.

Verwacht dus niet de hoogste kwaliteit als je een van deze accessoires in huis haalt. You get what you pay for.


Legenda bij onze reviewscores

Bij Pragalicious kiezen we ervoor om met afgeronde reviewscores te werken. Zo hebben we een mooie afgelijnde quoteringsschaal en dat maakt het voor jullie een pak overzichtelijker en duidelijker. Het daagt ons dan uit om goed na te denken welk cijfer we een game, film of serie geven.

Weet echter dat een cijfer niet alles zegt en dat we dit altijd motiveren aan de hand van de conclusie die we schrijven.

10 – Meesterwerk
9
– Fantastisch
8
– Uitstekend
7
– Goed
6
– OK

5 – Middelmatig
4 – Ondermaats
3 – Slecht
2 – Pijnlijk slecht
1 – Dramatisch slecht

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.

%d