fbpx

Volgens AMD zijn PS5-tekorten ten vroegste in tweede helft 2021 van de baan

Heel wat gamers zijn er in geslaagd een PS5 en/of Xbox Series X/S te bemachtigen, maar nog meer gamers zijn er niet in geslaagd een van beide consoles te bemachtigen. En het ziet er naar uit dat er niet meteen beterschap op komst is.

Chipproducent AMD maakte gisteren zijn jaarresultaten bekend. Het is zeker geen verrassing dat die resultaten fantastisch waren. Wat dus goed nieuws is voor het bedrijf.

Maar door de grote vraag naar hun chips, zowel GPU’s als CPU’s, voor onder andere de PlayStation 5 en Xbox Series X/S heeft het bedrijf productieproblemen. Daarnaast produceert AMD uiteraard ook nog chips voor pc’s, en ook daar rijst de vraag de pan uit.

Het is dus niet verwonderlijk dat AMD door deze grote vraag, in combinatie met corona, niet kan voldoen aan de vraag. Het bedrijf verwacht wel beterschap maar denkt dat de tekorten pas echt zullen aangevuld worden in de tweede helft van 2021.

Ondertussen komen er bij mondjesmaat wel nieuwe consoles in de rekken, maar als je geen console hebt voorbesteld of te laat reageert ben je er dus aan voor de moeite.

Met andere woorden stevig op de tanden bijten, volhouden en geduld uitoefenen. Want uiteindelijk komt alles wel in orde.

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)

%d bloggers liken dit: