fbpx

Netflix bevestigd: er komt een animatieserie van Tomb Raider

Tomb Raider

De capriolen van Lara Croft lenen zich uitstekend voor films of series op het grote en kleine scherm. Al was de uitwerking in het verleden niet altijd geweldig te noemen.

Denk maar aan de tenenkrullende, overgeacteerde films met Angelina Jolie uit de jaren 2000. De reboot van enkele jaren geleden met Alicia Vikander kon mij wél bekoren. En als het van Netflix afhangt komt er nu ook een nieuwe animatieserie met Lara Croft in de hoofdrol.

Dit zal trouwens niet de eerste animatieserie zijn waarin Lara te zien zal zijn. In 2007 was er al een serie onder de naam Revisioned: Tomb Raider. Deze was enkel te zien via de online videogameservice GameTap, dus een breed publiek zal deze reeks zeker niet gehad hebben. Met Netflix zal dat uiteraard helemaal anders liggen, want met 200 miljoen abonnees heeft de streamingdienst een mooie afzetmarkt.

De reeks zal zich afspelen na de drie meest recente games die gereleased werden, dus na Shadow of The Tomb Raider uit 2018. Qua visuele stijl is er gekozen voor het Japanse anime. Tasha Huo, die ook instaat voor de Netflix-animatieserie The Witcher: Blood Origin, zal het scenario schrijven en optreden als producer van de reeks. Hij zal onder andere bijgestaan worden door Dmitri Johnson die met zijn bedrijf dj2 Entertainment mee verantwoordelijk was voor de Sonic the Hedgehog-film.

Het is nog afwachten wanneer we de eerste beelden van de serie te zien krijgen, maar ik ben sowieso al razend benieuwd naar het eindresultaat.

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.

6 gedachten over “Netflix bevestigd: er komt een animatieserie van Tomb Raider

 1. “Japanse anime”. Enig idee op welke animereeks de tekenstijl zal gelijken? Er zit best wat verschil op. Ik zou het graag redelijk realistisch zien.

  1. Hi Geert, over de anime-stijl heeft Netflix nog niets over gelost. Maar ik kan me best voorstellen dat ze niet voor de fantasy-stijl gaan 😊

 2. Oeps, te snel geweest en nu staat er een fout in mijn zin. Ik mis een knop om reacties aan te passen 😉

  1. Ik heb hem voor jou al aangepast.
   Maar normaal gezien zou je naast de datum ‘bewerken’ moeten zien staan?

   1. Dag Kevin. Dank voor de aanpassing. Nee, ik zie geen knop met bewerken naast de datum.Enkel een blauwe ster met “Like” onder het bericht en “Beantwoorden”.
    Heb gekeken in Mozilla en Chrome op mijn desktop.

   2. Hi Geert, Ik heb het opgezocht en blijkbaar moet je een WordPress account hebben om reacties aan te passen op dit moment.

Reacties zijn gesloten.

%d