fbpx

Ontwikkelaar Vicarious Visions vanaf nu onderdeel van Blizzard, zou werken aan belangrijke remake

Diablo II

De gameswereld staat nooit stil en dat blijkt ook nu weer uit een nieuwe overname. Want gigant Blizzard Entertainment heeft ontwikkelaar Vicarious Visions ingelijfd.

Vicarious Visions heeft de laatste jaren zijn strepen verdiend door schitterende remakes uit te brengen van enkele grote titels. Het was deze studio die verantwoordelijk was voor Crash Bandicoot N. Sane Trilogy en Tony Hawk’s Pro Skater 1+2. In totaal zijn ze al 25 jaar actief en ontwikkelden ze ook games als Marvel Ultimate Alliance 2 en enkele Skylanders-games.

En nu is de studio dus ingelijfd door Blizzard Entertainment. Volgens Bloomberg is Vicarious Visions al sinds vorig jaar aan het werk aan een van de meest verwachte remakes: Diablo II. Normaal zou Team 1 van Blizzard deze herwerking op zich nemen. Maar door de gemengde ontvangst van die andere remake Warcraft III: Reforged wil de studio en uitgever Activision blijkbaar iets meer zekerheid inbouwen en deze taak overlaten aan een studio die ervaring heeft met het herbouwen van klassiekers.

Wanneer we Diablo 2: Resurrected, want zo zal de game volgens geruchten heten, mogen verwachten is nog koffiedik kijken. Maar door de aanstelling van Vicarious Visions heb ik al meer vertrouwen in een goede afloop.

Deze intro is een brok nostalgie!

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.

Eén opmerking over 'Ontwikkelaar Vicarious Visions vanaf nu onderdeel van Blizzard, zou werken aan belangrijke remake'

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: