fbpx

“Resident Evil 8: Village lijkt heel wat weg te hebben van fan favorite Resident Evil 4”

The castle bell heralds danger. The bell tolls for us all.” Met die gevleugelde woorden begon de Resident Evil Showcase. Op 7 mei kunnen we aan de slag met Resident Evil 8: Village. Een nieuw avontuur vol horror, lugubere wezens en een prachtig kasteel begint. Het ziet er naar uit dat RE8 een mix brengt van het vorige deel van de serie en een echte fan favorite. Robin Maes trok een extra pamper aan en volgde de showcase tot het bittere einde.

Blood & Death

Mother Miranda lijkt niet haar meest feestelijke dag te beleven. In de nieuwe trailer voor Resident Evil 8: Village verneemt ze via telefoon dat Ethan Winters ontsnapt is uit de klauwen van Heisenberg. Ik durf te stellen dat het hier niet over het hoofdpersonage gaat van Breaking Bad, al weet je nooit.

Net als in Resident Evil 7: Biohazard kruip je als speler in de huid van Ethan Winters. In de vorige trailer werd al duidelijk dat Ethan geen luilekkerleventje heeft gekregen na zijn persoonlijke hel. Wel heeft hij nieuwe liefde gevonden, tot Chris Redfield deze bruut een lading lood door het hoofd jaagt. Ethan gaat nu op zoek naar zijn gekidnapte dochter in een kasteel ergens in Europa.

De rol van Chris Redfield blijft ook nu mysterieus. We zien een glimp van Chris die een kind overhandigt aan enkele vrouwen die het kasteel trouw lijken te zijn. “This place is full of blood and death”, belooft de trailer ons nog. Al klinkt het niet uitnodigend, we zouden het niet anders willen zien.

Zonder steroïden

De nieuwe telg van de reeks zal ook op last gen consoles beschikbaar zijn. Naast de standaardeditie zal er een deluxe pakket zijn met digitale bonussen en een collector’s edition. Hierbij krijg je een coole steelcase, artbook, poster én een statue van Chris Redfield. Zonder steroïden-pakket, de tijden van Resident Evil 5 liggen ver achter ons.

Voor het eerst kregen we enkele uitgebreide gameplay beelden te zien. Die lijken enorm trouw te blijven aan de stijl die standaard is sinds Resident Evil 7. De slow paced first person combat keert terug, ditmaal met de toevoeging van blocking mechanics. Gewone vijanden kan je nog de baas met wat blocks, dat monster met die gigantische hamer lijkt daar zich minder van aan te trekken.

Liefdesbrief Aan RE4

Een goed deel van de combat speelt zich af in de buitenlucht. Het dorp rondom het kasteel brengt een sneeuwlandschap mee. Al is er meer dan genoeg ruimte voor intieme kerkers en beeldschone hallen van landhuizen, toch lijkt de setting een beetje meer richting action te verschuiven.

Daarom lijkt RE8 heel wat weg te hebben van fan favorite Resident Evil 4. Het item management systeem van die titel keert volledig terug. Je zal bijkomstig nu ook je eigen first aid en ammo kunnen craften. Het assortiment aan wapens lijkt uitgebreider te zijn, met zelfs al geavanceerde wapens die in de trailer passeren.

Ook The Merchant uit RE4 keert terug, in de vorm van “The Duke”. We weten nog niet veel van de locatie van Village maar als we afgaan op het uiterlijk van The Duke is het een plaats met enorm veel fast food tenten in de buurt en bitter weinig fitnesscentra.

Verjaardag In De Kerker

Exclusief voor PS5 is de RE8-demo “Maiden” meteen beschikbaar. Hierin krijg je de taak om te ontsnappen uit een kerker. Van combat is er nog geen sprake. De demo brengt vooral exploration en puzzel elementen voor de dag. Een tweede demo voor alle platformen volgt later.

Samen met RE8 zal ook de nieuwe titel RE:VERSE gereleased worden. Dit lijkt een online shooter te worden waarbij je in een cartoony setting met heel wat gekende karakters het tegen elkaar kan opnemen. Of dit een voltreffer wordt moet blijken. REsistance, de game die samen uitkwam met de remake van RE3, was zeer wisselvallig.

Verder werd ook bevestigd dat de CGI-film Resident Evil: Infinite Darkness later dit jaar naar Netflix komt. Enkele klassieke outfits zoals de politievest van Leon uit RE2 zijn tijdelijk beschikbaar in The Division 2. Op deze manier wil Ubisoft Capcom feliciteren met de 25ste verjaardag van de succesvolle horrorreeks.

VERWACHTINGEN

2021 lijkt zo een groots jaar te worden voor griezelfans. De verwachtingen staan hoog voor de nieuwe titel. Na het zeer geslaagde RE7 en twee uitstekende remakes probeert Capcom de lijn door te trekken. Al lijkt er plaats voor iets meer actie, we hopen dat de developers niet in dezelfde val lopen als eerder met het vijfde en zesde deel. Hopelijk brengt deze mix van RE7 en RE4 een prachtig misvormd bastaardkind.

Resident Evil 8: Village
Beschikbaar vanaf 07/05/2021
Beschikbaar op
PlayStation 4 / PlayStation 5 / Xbox One / Xbox Series X|S / PC
Website: www.residentevil.com/village

Gepubliceerd door RoMa

RoMa was een gamer vooraleer hij een tiener werd. Hij groeide op met Tony Hawk en Kratos als helden. Jaarlijks spendeert hij uren met shooters zoals Battlefield of Doom. Frustraties in racegames en FIFA blijven niet altijd onderdrukt. Een grote sandbox à la GTA is z’n favoriete speeltuin. Ook geniet hij enorm van een diepgaande single player RPG en heeft hij een zwak voor sterke horror. Dead Space aanbidt hij als de beste gamereeks ooit gemaakt.

Eén opmerking over '“Resident Evil 8: Village lijkt heel wat weg te hebben van fan favorite Resident Evil 4”'

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: