fbpx

CD Projekt Red reageert op beschuldiging dat Cyberpunk 2077’s E3-demo fake was

Cyberpunk 2077

De soap rond de staat waarin Cyberpunk 2077 werd gereleaset blijft maar duren. De laatste dagen deden geruchten de ronde dat de E3-demo die ontwikkelaar CD Projekt Red in 2019 gaf, fake zou zijn geweest.

Adam Badowski, de baas van de ontwikkelstudio CD Projekt Red, heeft op Twitter op deze beschuldigingen gereageerd. De aantijgingen komen van Jason Schreier, een journalist van Bloomberg die met meer dan 20 (ex-)personeelsleden van CD Projekt Red heeft gesproken.

“Het is moeilijk om een demo te ontwikkelen voor een gamesbeurs, zeker als deze twee jaar voordat de game uitkomt al klaar moet zijn.” schrijft Badowski. “Vergelijk de demo met de game en kijk naar de Dumdum of de auto-achtervolgingscène. Deze zijn voor een groot stuk vergelijkbaar. Wat de lezers van jouw artikel misschien niet weten, is dat games niet op een lineaire manier worden gemaakt en dat ze pas enkele maanden voor de release op het uiteindelijke product beginnen lijken. Dat is waarom we spreken over ‘work in progress’. De game ziet er mooier uit en speelt uiteindelijk véél beter dan die demo.”

“Wat betreft de ‘verdwenen’ features, dat is onderdeel van het creatieproces. Features komen en verdwijnen weer als we merken dat ze niet goed werken in de game. En ik wil er ook nog op wijzen dat de verschillende scores van 9/10 en 10/10 kregen op PC van verschillende grote bedrijven over heel de wereld. De game voor de vorige generatie consoles (PS4 en Xbox One), is een andere zaak. Daarvan zijn we ons bewust en daar hebben we onze verontschuldigingen al voor aangeboden. We werken ontzettend hard om die versies naar een beter niveau te tillen.”

De tijdlijn die CD Projekt Red een paar dagen geleden vrijgaf. Hierop zie je wanneer we de eerste twee belangrijke patches, DLC en next-gen update mogen verwachten.

Het mag duidelijk zijn dat CD Projekt Red zich niet zomaar neerlegt bij alle kritiek en dat siert hen ook op een zekere manier. Ze werken hard aan oplossingen maar dat kost jammer genoeg tijd.

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.

%d bloggers liken dit: