fbpx

Cyberpunk 2077 krijgt na de zomer pas zijn next-gen update, ook gratis DLC is vertraagd

Cyberpunk 2077

Dat de ontwikkeling van Cyberpunk 2077 niet bepaald van een leien dakje liep, is misschien wel het understatement van het jaar. De game was meer dan 8 jaar in ontwikkeling, de aankondiging dateert van E3 2012!

Maar wanneer Cyberpunk 2077 op 10 december van vorig jaar dan eindelijk in de winkelrekken lag, was de overvloed aan bugs enorm. Tot overmaat van ramp was de game praktisch onspeelbaar op de basisversies van de PlayStation 4 en Xbox One.

Ontwikkelaar Projekt CD Red was er als de kippen bij om zich te excuseren en een plan van aanpak te presenteren. De eerste patches verschenen nog in december waarmee de grootste bugs al werden opgelost.

Nu heeft de ontwikkelaar in een videoboodschap van Marcin Iwiński, een van de oprichters van Projekt CD Red, nog meer informatie gegeven over de timeline die ze intern hebben opgesteld. Bovendien excuseert hij zich nogmaals voor de staat waarin de game werd uitgebracht.

In de eerste plaats wordt de geplande gratis DLC naar achter geschoven om voorrang te geven aan het nodige oplapwerk. Dit oplapwerk komt in de vorm van patches die de game naar versie 1.1 en 1.2 moeten brengen.

Ook de beloofde gratis next-gen upgrade waarop eigenaars van de PlayStation 4- en Xbox One-versie recht op hebben schuift hierdoor naar achter. Deze upgrade die de kracht van de PlayStation 5 en Xbox Series X|S volledig zal benutten, hoeven we niet meer te verwachten voor de zomer van 2021.

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.

Eén opmerking over 'Cyberpunk 2077 krijgt na de zomer pas zijn next-gen update, ook gratis DLC is vertraagd'

Reacties zijn gesloten.

%d