fbpx

Waanzinnige cijfers uit Japan: In 2020 was 86% van de verkochte consoles een Nintendo Switch!

Nintendo Switch

Het zijn cijfers op bij te gaan duizelen, maar je leest het goed. In Japan was 86% van de verkochte consoles een Nintendo Switch!

Percentages zijn natuurlijk relatief zolang je de feitelijke aantallen niet kunt tonen. Gelukkig kennen ze bij GamesIndustry.biz een aardig woordje Japans, want zij wisten deze cijfers te achterhalen van de Japanse website Famitsu.

In totaal werden er 6,85 miljoen consoles verkocht in Japan. De normale Nintendo Switch ging maar liefst 3,9 miljoen keer over de toonbank, terwijl de Switch Lite 2 miljoen keer verkocht werd. Samen dus goed voor 5,9 miljoen stuks of 86,13% van alle verkochte consoles.

Het andere Japanse bedrijf, Sony, verkocht 543.000 stuks van de PlayStation 4, terwijl er van de PlayStation 5 255.000 stuks verkocht werden. Van de Xbox zijn er geen gegevens bekend.

In totaal bracht de gamesindustrie $3.5 miljard op, wat een stijging was van 12,5% tegenover het jaar ervoor.

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.

%d