fbpx

Naughty Dog kondigt The Last of Us Part II Remastered officieel aan

Wat reeds geruime tijd in de lucht hing, is vannacht officieel bevestigd. The Last of Us Part II krijgt begin volgend jaar een definitieve en geremasterde versie. Wie de PlayStation 4-versie van de game al in huis heeft, kan de game voor een lage prijs upgraden.

In een blogpost deelt Naughty Dog mee dat de gloednieuwe spelmodus genaamd No Return de belangrijkste toevoeging is aan de definitieve versie van de game. In deze roguelike spelmodus kunnen spelers hun moed en overlevingsmodus bewijzen in willekeurige confrontaties en gevechten uit The Last of Us Part II. In dit speltype kan je kiezen uit een groot aantal speelbare personages die elk hun eigenschappen hebben die aanleunen bij verschillende speelstijlen. Spelers bepalen hun eigen route tijdens elke tocht waarbij ze kunnen kiezen uit verschillende stealth- en combatgevechten waarin je het opneemt tegen verschillende vijanden die nieuwe en onverwachte factoren kunnen toevoegen aan een bepaalde confrontatie. Bij elke run kun je opnieuw bepalen welke beloningen je krijgt na elke confrontatie, hoe je jouw personage uitrust en meer. Naarmate je verder vordert, ontgrendel je meer personages, skins en meer.

Daarnaast bevat The Last of Us Part II verbeterde graphics waaronder native 4K-resolutie in Fidelity Mode, 1440p-resolutie geüpscaled naar 4K-resolutie in Performance Mode en een Unlocked Framerate-optie voor televisietoestellen die VRR ondersteunen. Verder is er een hogere textuurresolutie, grotere Level-of-Detail-afstanden, verbeterde schaduwkwaliteit en meer.

Tot slot maakt The Last of Us Part II ook gebruik van de kracht en mogelijkheden van de PlayStation 5 waaronder verbeterde laadtijden en de haptische feedback en adaptieve triggers van de DualSense Controller.

The Last of Us Part II verscheen op 19 juni 2020 voor PlayStation 4. In mei 2021 bracht Naughty Dog de gratis performance patch 1.08 uit waardoor de game op een PlayStation 5-console in 60 frames per second gespeeld kon worden.

The Last of Us Part II Remastered zal op 19 januari 2024 verschijnen voor PlayStation 5. Wie de PlayStation 4-versie van de game in bezit heeft, kan voor € 10 upgraden naar de digitale PlayStation 5-versie van de remaster. Ook brengen Naughty Dog en Sony een fysieke versie van de game uit genaamd The Last of Us Part II Remastered W.L.F. Edition. Deze omvat naast de game een SteelBook display case, vier pins, een Washington Liberation Front Patch en 47 Society of Champions ruilkaarten. Pre-orders gaan live vanaf 5 december via de website van PlayStation Direct. De prijs van deze W.L.F Edition is nog niet gekend. Ook weten we voorlopig niet of de game een fysieke Standard Edition zal krijgen of dat deze enkel digitaal zal zijn. Hierover zal binnenkort hopelijk meer duidelijkheid zijn.

Gepubliceerd door High_LordWolnir

High_LordWolnir verloor zijn ziel(en) ergens tussen Boletaria en Lothric Castle. Wanneer hij de Nexus even ontvlucht, kan je hem achter zijn PC of PlayStation-console vinden tijdens het spelen van een goede RPG, een story-driven action/adventure game, een nagelbijtende horrorgame of een FPS à la Call of Duty. Verder moet hij zowat de enige persoon op deze aardbol zijn die The Last of Us Part II hoger inschat dat zijn voorganger.

%d