fbpx

Alle details over Rainbow Six Siege Operation Deep Freeze

Rainbow Six Siege is ondertussen al aan zijn achtste jaargang bezig. Sinds 2015 brengt Ubisoft enorm veel content naar de tactische shooter en dat is bij dit seizoen niet anders. Hieronder vindt je alle details over het vierde en laatste seizoen van jaar 8.

Y8S4

In 8 jaar wist Rainbow Six Siege enorm veel fans te strikken en tot op de dag van vandaag wordt de game nog bijzonder veel gespeeld. Ubisoft bracht in totaal al zo’n 69 operators naar de game. 35 aanvallende, 34 verdedigende en komend seizoen mag de Portugese Tubarao zijn opwachting maken bij het verdedigende team. Genoeg keuze dus om jouw favoriete operator en speelstijl te kiezen of te ontdekken.

Onze toekomstige Portugese teamgenoot, die afkomstig is uit Ponta Delgada, krijgt twee gadgets met zich mee. De belangrijkste is de nieuwe Zoto Canister waar je er vier van krijgt in het begin van een game/round. Enerzijds laat het voetsporen zien van zodra er iemand inloopt, en anderzijds gaat het de vijand drastisch vertragen waardoor het een gemakkelijk doelwit wordt. Daarnaast schakelt het ook alle gadgets (zowel allied als hostile) in een bepaalde radius uit. De andere twee gadgets zijn Nitro Cell en Proximity Alarm. Nitro Cell is is quasi hetzelfde als C4 en die tweede gaat een signaal geven, wanneer een vijand dichter dan 3 meter in de buurt van het alarm komt. Ten slotte krijg je als wapen de keuze uit een MPX, AR-15.50 en P226 MK 25.

Voor de tactische maniakken

Een nieuw seizoen dus een nieuwe map. Deze keer is Lair aan de beurt, een geheime basis in een grot met verschillende verdiepingen. Volgens Ubisoft zal het verdomd moeilijk zijn om de vier ‘bomb sites’ te verdedigen, aangezien je uit verschillende hoeken kan neergeknald worden. Ideaal dus voor spelers die hun tactisch brein willen botvieren op de map en verschillende routes willen uitstippelen.

Om alles goed te analyseren en te testen, zonder dat je KD serieuze deuken krijgt, heeft Ubisoft de Defender AI playlist in het leven geroepen. Dit laat spelers toe om bovenstaande en andere mappen beter en beter te leren kennen.

Een andere grote nieuwigheid is de aankondiging van Rainbow 6 Siege Marketplace. In dit laatste seizoen van jaargang 8 zal er een beta zijn, ter voorbereiding op launch met seizoen 1 van jaar 9. Via dit virtueel platform ga je verschillende items, zoals cosmetics voor je operators, kunnen traden of aankopen via in-game R6 credits. Registreren voor deze marketplace beta kan via de officiële website van Ubisoft.

Een mooie portie dus aan veranderingen en nieuwe content in Operation Deep Freeze. Het vierde en laatste seizoen van het achtste jaargang komt uit op 28 november.

Gepubliceerd door Jim

Dankzij de pandemie en een passie voor games begonnen met een afstandsopleiding journalistiek. Hij is afkomstig uit Bornem en draagt shooters en RPG’s on- en offline een warm hart toe. Allround gamer die op zijn 6 jaar een Game Boy kreeg en daarna de joysticks nooit meer heeft losgelaten. Zijn favoriete reeks is Assassin’s Creed en zou in een ander leven graag eens een frisse pint willen gaan drinken met zijn preferito Italiaan, Ezio Auditore. “Its the good life we live,and may it not change us.”

%d