fbpx

Legendarische muziekwinkel HMV komt naar Antwerpen

Legendarische muziekwinkel HMV

Toen ik in de jaren 2000 naar Londen trok, was er steevast één vaste stop: de legendarische muziekwinkel HMV. Daar vond ik altijd wel nieuwe cd’s of edities die hier niet verkrijgbaar waren. Net zoals games.

Op 23 november 2023 opent de eerste vestiging van HMV op het Europese vasteland zijn deuren in Antwerpen. Dit is meteen ook het startschot van een bredere uitbreiding naar het Europese vasteland volgens de keten.

De nieuwe HMV-winkel vestigt zich in het Wijnegem Shopping Center in Antwerpen en creëert zo werkgelegenheid voor 10 nieuwe werknemers. De nieuwe winkel moet een assortiment muziek op vinyl en cd aanbieden. Bovendien herbergt deze vestiging volgens de keten ook één van de meest uitgebreide assortimenten van popculture merchandise in België.

Doug Putman, eigenaar van hmv zegt: “We denken dat er een enorme markt is voor het aanbod van hmv in Europa. Na het ontwikkelen en verfijnen van ons aanbod in de afgelopen twaalf maanden, voelen we ons klaar om het volgende grote, Britse exportproduct te worden, door onze popcultuur-meets-music propositie aan een breder publiek te leveren. Fans kunnen hier de laatste vinyl releases en de nieuwste audiotechnologie kopen. Waar zij hun liefde voor muziek echt kunnen uitleven, samen met een popcultuurassortiment die nergens anders zo onder éénzelfde dak te vinden is. We willen dat onze winkel een thuis wordt waar een nieuwe gemeenschap van fans samenkomt. Bovendien zullen er, zodra we in Antwerpen met succes geopend zijn, nog meer winkels volgen. Zowel in België als daarbuiten.”

De legendarische muziekwinkel HMV werd oorspronkelijk in 1921 in het Verenigd Koninkrijk opgericht onder de naam His Master’s Voice. Als grammofoonmerk opende het zijn eerste eigen winkel in de beruchte Oxford Street in Londen. Het Britse bedrijf werd in 2019 overgenomen door Sunrise Records-eigenaar Doug Putman. Het heeft nu meer dan 120 winkels in het Verenigd Koninkrijk en Ierland met een brede selectie aan nieuwe releases en catalogustitels. De detailhandelaar heeft de heropleving van vinyl in het Verenigd Koninkrijk geleid en is nu goed voor 50% van alle verkopen van vinyl.

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.

%d