fbpx

Nieuwe survival action RPG Enshrouded krijgt releasedatum

Een niet zo bekende studio uit het Duitse Frankfurt is de ontwikkelaar van deze veelbelovende game. In het verleden brachten ze vooral titels uit voor mobile zoals Portal Knights, Royal Revolt 2 of TNT Racers. Ditmaal gaan ze voor het iets grotere werk.

In Enshrouded speel je als Flameborn, de laatste hoop voor een uitstervend ras. Het is jouw taak om de vlam terug te doen branden en het eens zo mooie koninkrijk van jouw volk terug op te bouwen. In een wereld vol vijanden kan je met maximaal 16 spelers bossfights trotseren, een immens aanbod aan dingen bouwen en bovenal trachten te overleven met vrienden.

In de trailer krijgen we al een beeld van zo’n bossfight en is er ook te zien dat je kan kiezen uit verschillende vechtstijlen. Slinger of glide naar elk hoekje van de map want de wereld ligt open voor elke Flameborn.

De game doet me denken aan een combinatie van Valheim en New World en komt uit in Early Access op Steam, op 24 januari 2024.

Gepubliceerd door Jim

Dankzij de pandemie en een passie voor games begonnen met een afstandsopleiding journalistiek. Hij is afkomstig uit Bornem en draagt shooters en RPG’s on- en offline een warm hart toe. Allround gamer die op zijn 6 jaar een Game Boy kreeg en daarna de joysticks nooit meer heeft losgelaten. Zijn favoriete reeks is Assassin’s Creed en zou in een ander leven graag eens een frisse pint willen gaan drinken met zijn preferito Italiaan, Ezio Auditore. “Its the good life we live,and may it not change us.”

%d bloggers liken dit: