fbpx

“Ghostrunner 2 zet een stap vooruit ten opzichte van zijn voorganger”

Ghostrunner 2

Ghostrunner wist in 2020 vriend en vijand te verrassen door een geslaagde Soulslike ervaring te introduceren in het first-person genre. We waren dan ook benieuwd of de katana nog scherper ging aanvoelen in Ghostrunner II.

Waarom Wel?
Uitgebreider en grootser

De Poolse ontwikkelaar achter Ghostrunner wist destijds een luchtig verhaal te introduceren waarbij jij een einde aan de tiranie moest zien te maken van de zogenaamde Keymaster. Gelukkig voor ons eindigt het avontuur daar niet en krijgen we in Ghostrunner II met een nieuwe vijand te maken, naast een grotere wereld om te ontdekken!

Zo zal je de vele missies op meerdere mogelijkheden tot een goed einde kunnen brengen en krijg je meer vrijheid om je parkourskills tenvolle te benutten en de ideale route uit te stippelen om de vele vijanden aan mootjes te hakken. Daarnaast weet men voor het eerst ook motorsequenties in het verhaal te weven, zal je met tal van NPC’s een praatje kunnen slaan en kan je (welgekomen) upgrades vrijspelen om jezelf beter tegen nieuwe soorten tegenstanders te verweren.

Meer dan uitdagend

Dat upgraden zal nodig zijn, want Ghostrunner II is er niet gemakkelijker op geworden. Integendeel zelfs! Door de vele manieren om een level aan te pakken, zal je meer dan ooit het loodje leggen. Is het niet door sterkere vijanden die je op afstand beschieten, dan is het door een foutieve keuze van muur om op te lopen, een windtunnel die plots niet meer geactiveerd is of je grappling hook die net niet ver genoeg rijkt.

Gelukkig baart oefening kunst en zullen extra’s als Shuriken goed van pas komen tegen nieuwe type vijanden of puzzels om te overwinnen. Tel daar nog eens pittige boss fights bij en je weet dat Ghostrunner II meer van hetzelfde wordt, maar dan grootser, uitdagender en uitgebreider.

Ghostrunner 2
Waarom Niet?

Geforceerd

Toch zijn we niet volledig overtuigd dat Ghostrunner II de ideale opvolger is geworden. De game pakt opnieuw uit met mooie graphics en de ontwikkelaar toont aan dat het tot meer in staat is door onder andere de motorsequenties, maar net dat wat is toegevoegd voelt wat gebrekig aan.

Vooral enkele knelpunten uit de eerste game, met name de camera, blijven vaak voor frustrerende momenten zorgen en maken de titel moeilijker om op console te hanteren dan hij al is. Het praten met NPC’s bijvoorbeeld is een leuke toevoeging, maar gezien het flinterdunne verhaal, brengt het weinig meerwaarde.

Trailer

VERDICT

7

Ghostrunner II is perfect voer voor wie met volle teugen van het eerste deel heeft genoten. Casual spelers mogen echter hun tenen uitkuisen willen ze hier ook maar enig level uitspelen.

Pluspunten
+ Grotere wereld
+ Uitbreidingsmogelijkheden
+ Nieuwe skills en gadgets

Minpunten
– Camera
– Verhaal blijft op de achtergrond
– Nieuwigheden pakken ondermaats uit

Ghostrunner 2
Beschikbaar vanaf 26/10/2023
Beschikbaar op PlayStation 5 / Xbox Series X|S / PC
Gespeeld op PS5
Website: Officiële website


Legenda bij onze reviewscores

Bij Pragalicious kiezen we ervoor om met afgeronde reviewscores te werken. Zo hebben we een mooie afgelijnde quoteringsschaal en dat maakt het voor jullie een pak overzichtelijker en duidelijker. Het daagt ons dan uit om goed na te denken welk cijfer we een game, film of serie geven.

Weet echter dat een cijfer niet alles zegt en dat we dit altijd motiveren aan de hand van de conclusie die we schrijven.

10 – Meesterwerk
9
– Fantastisch
8
– Uitstekend
7
– Goed
6
– OK

5 – Middelmatig
4 – Ondermaats
3 – Slecht
2 – Pijnlijk slecht
1 – Dramatisch slecht

Gepubliceerd door Johan

Johan startte al relatief snel met gamen op zijn geliefde Videopac G7000 en knokte zich het liefst een weg doorheen zijn eeuwigdurende jeugd met Tekken 3. Na een heuse carrière in de gaming bizz op vervroegd pensioen als bijklusser voor Pragalicious.

%d bloggers liken dit: