fbpx

Ubisoft koopt cloudrechten voor Activision Blizzard-games van Microsoft

Microsoft Activision Blizzard

In het geval dat de overname van Activision Blizzard door Microsoft doorgaat, zal Ubisoft het voorrecht verkrijgen om Activision Blizzard-games aan te bieden via cloud gaming services zoals Ubisoft+.

Deze aankondiging kwam gezamenlijk van beide bedrijven via een officieel persbericht. Hoewel de overname van de uitgever achter Call of Duty goedgekeurd werd in bijna alle belangrijke regio’s, blijft het Verenigd Koninkrijk een uitzondering. De Britse waakhond, de Competition and Markets Authority (CMA), heeft eerder aangegeven om nieuwe onderhandelingen aan te gaan met Microsoft om de goedkeuring van de deal te vergemakkelijken. Deze nieuwe regeling is met die overweging in gedachten tot stand gekomen.

Als de overname doorgaat, zal Ubisoft de blijvende rechten verwerven om alle eerder uitgebrachte en toekomstige Activision Blizzard-games gedurende de komende vijftien jaar aan te bieden via cloud gaming services. Dit houdt in dat historische, huidige en aankomende Activision Blizzard-titels wereldwijd beschikbaar worden via platformen zoals Ubisoft+, Ubisoft+ Multi Access (toegankelijk op Xbox-consoles, pc en Amazon Luna) en Ubisoft+ Classics (speelbaar op PlayStation-consoles). Bovendien behoudt Ubisoft de optie om deze games op andere cloud gaming platforms te plaatsen.

Hierdoor zal Xbox Cloud Gaming niet het exclusieve kanaal zijn voor het aanbieden van games van deze uitgever na de aankoop van Activision Blizzard. De zorgen van de CMA draaiden om het potentieel van Microsoft om dit marktsegment te monopoliseren, en deze regeling zou dergelijke zorgen kunnen wegnemen. Het is echter belangrijk op te merken dat de CMA nog geen definitieve beslissing heeft genomen; de waakhond heeft hiervoor tot 18 oktober de tijd.

De goedkeuring van de deal is volgens de verklaring van de CMA nog in behandeling. Het is belangrijk om te verduidelijken dat de samenwerking met Ubisoft geen belemmering zal vormen voor eventuele afspraken die Microsoft heeft gemaakt om de deal in andere regio’s te faciliteren.

Opmerkelijk is dat Microsoft een overeenkomst heeft bereikt met de Europese Commissie, waardoor alle inwoners van de Europese Economische Ruimte gedurende tien jaar toegang kunnen krijgen tot huidige en toekomstige Activision Blizzard pc- en consolegames via hun keuze van cloud gaming service, mits ze over een geldige licentie beschikken. Als gevolg hiervan is Microsoft verplicht licenties uit te breiden naar alle geïnteresseerde streaming platforms. Bestaande overeenkomsten met andere cloud gaming services zoals Nvidia en Boosteroid blijven ook van kracht.

Gepubliceerd door Frumberto

Te vinden op zowat alle MMO's waarvan World of Warcraft de allereerste was. Op 11 jarige leeftijd deelde hij een account met zijn grotere broer. Nu probeert Frumberto aanwezig te zijn in alle digitale spelwerelden. Hij heeft een nostalgische ziel door zijn liefde voor oude RTS games zoals C&C Red Alert, Warcraft, Starcraft, Cossacks en AoE 1 & 2.

%d bloggers liken dit: