fbpx

Stronghold: Definitive Edition blaast de klassieke RTS nieuw leven in

Wie herinnert er zich nog Firefly Studios heerlijke Stronghold uit 2001? Lekker legers en wapentuig (katapulten, stormrammen, aanvalstorens), bouwen en dan kastelen van de tegenstanders veroveren en uiteraard plunderen. En zeker en vast ervoor zorgen dat mijn eigen kasteel niet geplunderd werd. Ik heb er mij uren, dagen, weken en maanden mee geamuseerd destijds.

De Stronghold: Definitive Edition moet deze klassieke RTS nieuw leven inblazen. Reken hier op nieuwe missies, hedendaagse graphics en meer.

Herbeleef de glorie van Stronghold met deze nieuwe definitieve editie van de klassieke ‘castle sim‘. De game werd zorgvuldig onder handen genomen met behulp van het bronmateriaal, artwork, geremasterde muziek, terugkerend stemtalent en ontwikkelaars van het eerste deel in deze legendarische serie.

Stronghold: Definitive Edition bevat twee klassieke campagnes verdeeld over 26 missies, naast nieuwe single player-content in de vorm van een nieuwe verhalende campagne, ontworpen door Firefly Studios-oprichters Simon Bradbury en Eric Ouellette. Deze nieuwe campagne met 14 missies is exclusief voor de definitieve editie en laat spelers door het verwoeste Engelse achterland marcheren.

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)

%d bloggers liken dit: