fbpx

“De Razer Barracuda Pro-headset is een echt Zwitsers zakmes”

Als gamer heb je ongetwijfeld al een heleboel accessoires in huis. Een paar controllers, een headset per console, opladers en waarschijnlijk ook nog een aparte headset om onderweg naar muziek te luisteren. Razer wil je met de Barracuda Pro één headset voorschotelen die op alle toestellen moet werken. Of dit zo is én of het een goeie headset is, lees je in deze review.

Als iemand die alle drie de grote gameconsoles in huis heeft staan en ook af en toe een game speelt op z’n laptop, kan ik erkennen dat het niet altijd even evident is om een goede, draadloze headset te vinden die op alle platformen goed werkt. Toen Razer ons vroeg om de Barracuda Pro te testen, was ik dan ook wat sceptisch. Toen ik de headset voor het eerst opstartte verdwenen mijn twijfels als sneeuw voor de zon.

Waarom Wel?

Manusje van alles

Deze headset kan écht overweg met alle grote gamingplatformen door middel van de meegeleverde 2.4Ghz Wireless dongle. Bovendien kan je hem moeiteloos verbinden met je smartphone via Bluetooth om zo onderweg ook te kunnen genieten van het uitstekende geluid. Dat krijg je zuiver in je oren gepompt via de grote 50mm drivers. De headset geeft mooie heldere tonen, maar kan ook stevig uithalen met de bas. Je kan via een gratis app ook moeiteloos verschillende geluidsprofielen instellen om zo alles af te stemmen naar eigen smaak.

Je kan de Barracuda Pro met twee toestellen tegelijkertijd verbinden. Hierdoor kan je bijvoorbeeld keihard gamen op je PlayStation 5 terwijl ook je smartphone is verbonden met de headset. Via de SmartSwitch-functie schakelt de headset automatisch over naar je smartphone wanneer je een oproep krijgt. Geen zorgen, via de app kan je een do not disturb-modus inschakelen wanneer je écht niet gestoord wil worden.

Uitstekende audio

Het mooie aan de Barracuda Pro is dat Razer er ook actieve hybride ruisonderdrukking heeft ingestoken. Dit is zeker handig wanneer je de focus wil houden tijdens het gamen of je de omgevingsgeluiden op de bus/tram/trein/vliegtuig wil uitblokken. Deze ruisonderdrukking werkt verrassend goed, al kan je net zoals bij andere headsets nooit alle geluiden buiten houden. Ook niet via de tien verschillende niveaus qua onderdrukkingssterkte die je kan instellen via de app.

Voor je innerlijke gamer heeft Razer ook THX Spatial Audio toegevoegd. Dit is een technologie die een 3D-effect toe voegt op het geluid dat je oren binnen komt. Het voordeel is dat de fabrikant geen aparte kanalen en drivers moet toevoegen om dit 3D-effect te bekomen. Puristen zouden kunnen zeggen dat dit virtuele surround geluid nooit hetzelfde kan zijn, maar ik kan bevestigen dat het écht goed werkt. Zowel in games als films zit je met de Barracuda Pro midden in de actie.

Prachtig, sober design

Wie Razer kent, weet dat het merk graag uitpakt met opvallende ontwerpen. Gelukkig hebben ze zich voor deze alleskunner serieus ingehouden waardoor deze Barracuda Pro een prachtig, sober design heeft meegekregen. Geen schreeuwerige kleuren, maar een mooi, mat zwart design. Zelfs het Razer-logo vindt je toon op toon terug op de oorschelpen. Da’s wat mij betreft een absoluut pluspunt en weerhield mij dan ook niet om de headset zonder schroom op de tram op te zetten.

Ook qua comfort is deze Barracuda Pro een echte topper. De oorschelpen zijn groot genoeg waardoor ook brildragers deze headset urenlang kunnen ophouden. Daar zit het zachte memory foam uiteraard ook iets voor tussen. Dit vind je op de hoofdband én de oorkussens. Deze is bekleedt met een bijzondere stof die er uit ziet als leder, maar ontzettend zacht is. De headset zelf is ontzettend robuust en stevig doordat er veel gebruik werd gemaakt van metaal. Hierdoor kan je de Barracuda Pro niet compact opplooien, maar gelukkig kan je hem wel samen met alle kabels veilig opbergen in de gratis meegeleverde opbergcase.

Waarom Niet?

Eén achilleshiel

Hoewel de Barracuda Pro wat mij betreft een fantastische headset is, heeft hij toch één grote achilleshiel: de microfoon. Omdat Razer voor deze alleskunner de logische keuze heeft gemaakt om met ingebouwde microfoons te werken, is het geluid dat je naar de andere kant stuurt niet fantastisch. Ik kreeg via de telefoon regelmatig te horen dat ik iets luider moest praten en da’s natuurlijk niet ideaal. Tijdens mijn online gamesessies in Fortnite bleek dit probleem iets minder prominent aanwezig te zijn, maar loepzuiver klonk ik jammer genoeg nooit.

VERDICT

8

De Razer Barracuda Pro is een echt Zwitsers zakmes onder de headsets. Hij werkt op alle platformen en kan ook overweg met je smartphone. Dat je hem aan twee toestellen tegelijk kan verbinden maakt het helemaal af. Zeker als je weet dat hij uitstekend geluid weet uit te braken én actieve geluidsonderdrukking aan boord heeft. Jammer genoeg is de microfoon niet top, maar ik heb wel al slechter gehoord. Ben je op zoek naar een alleskunner en heb je er wat geld voor over? Dan is deze Razer Barracuda Pro zeker te overwegen.

Pluspunten
+ Ontzettend comfortabel
+ Sober design
+ Verbinden met twee toestellen tegelijk
+ Uitstekende audio
+ Batterij gaat meer dan 40 uur mee

Minpunten
– Microfoon niet top

Razer Barracuda Pro
Compatibel met PlayStation 4 / PlayStation 5 / Xbox One / Xbox Series X|S / Switch / PC
Website: Officiële website


Legenda bij onze reviewscores

Bij Pragalicious kiezen we ervoor om met afgeronde reviewscores te werken. Zo hebben we een mooie afgelijnde quoteringsschaal en dat maakt het voor jullie een pak overzichtelijker en duidelijker. Het daagt ons dan uit om goed na te denken welk cijfer we een game, film of serie geven.

Weet echter dat een cijfer niet alles zegt en dat we dit altijd motiveren aan de hand van de conclusie die we schrijven.

10 – Meesterwerk
9
– Fantastisch
8
– Uitstekend
7
– Goed
6
– OK

5 – Middelmatig
4 – Ondermaats
3 – Slecht
2 – Pijnlijk slecht
1 – Dramatisch slecht

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: