fbpx

Uitgever Grand Theft Auto V maakt meer dan miljard euro verlies

Take-Two Interactive

Take-Two Interactive, de uitgever van onder andere het nog steeds razend populaire Grand Theft Auto V en verschillende 2K-sportgames, heeft bekend gemaakt dat het afgelopen boekjaar 2023 meer dan 1 miljard euro verlies leed.

Take-Two Interactive geeft verschillende redenen voor dit grote verlies in het uitgebreide financiële verslag. Zo zegt het dat het onder andere meer dan 73 miljoen euro in rook zag opgaan door het annuleren van verschillende games. Over welke games het gaat, werd uiteraard niet meegegeven.

De belangrijkste verliespost kan echter gelinkt worden aan het afschrijven van verschillende overnames die het bedrijf deed. Daarnaast zouden vertragingen door het aanhoudende thuiswerkbeleid ook meer geld gekost hebben dan verwacht.

In totaal stegen de inkomsten van Take-Two Interactive wel naar 5,11 miljard, maar deze stijging kon de bovenstaande verliezen op het eind van de balans dus niet goedmaken.

Maar er wordt wel hoopvol naar de toekomst gekeken. Zo verwacht de uitgever in het boekjaar 2025, dat start op 1 april 2024, de omzet te laten stijgen tot maar liefst 7,4 miljard euro. Daar zien heel wat analisten, en ook ik, een hint naar de release van het langverwachte GTV VI.

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.

Eén opmerking over 'Uitgever Grand Theft Auto V maakt meer dan miljard euro verlies'

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: