fbpx

“Minecraft Legends brengt strategie naar de grote massa”

Minecraft Legends

Geloof het of niet, maar Minecraft is de grootste, populairste en meest verdienende gamingfranchise aller tijden. De basisgame, waarin creativiteit voorop staat, zag in 2011 het levenslicht en tot nu verschenen er al enkele spin-offs. Denk daarbij aan de ontzettend leuke dungeon crawler Minecraft Dungeons. Met deze Legends wordt de melkkoe overgoten met een licht strategiesausje. Benieuwd of de saus pakt of toch schift? Ontdek het in deze review.

Waarom Wel?

Kampioen gezocht

Vergeet wat je weet van het verhaal van Minecraft (ja hoor, die game heeft écht wel eentje)! Want met Minecraft Legends schotelt Blackbird Interactive ons een compleet nieuwe verhaallijn voor. De Overworld wordt bedreigd door een gigantisch leger van Piglins. Drie zogenaamde Guardians die door het leven gaan als Foresight, Action en Knowledge zien de gebeurtenissen met lede ogen gebeuren aan en roepen een nieuwe Champion op om de wereld van de ondergang te redden. En toevallig of niet: jij bent die kampioen!

De wereld van Minecraft Legends ziet er enerzijds vertrouwd, maar toch ook anders uit. Dat komt omdat de ontwikkelaars ervoor gekozen hebben om iets meer detail in de wereld te steken en ook een meer cell shaded-stijl te gebruiken. Dat pakt wat mij betreft enorm goed uit, al was het voor mijn zoon toch even wennen dat je niet in het eerste persoonsperspectief speelt.

Real Time Strategy voor iedereen

Bij het opstarten van de game kan je meteen je eigen uiterlijk kiezen, iets wat je later in de game zonder problemen kan wijzigen trouwens. Daarna wordt je door de drie Guardians klaargestoomd voor het gevecht in een uitstekende tutorial waarin je de kneepjes van het vak leert. Ook hier hebben de ontwikkelaars de gekende Minecraftsaus gepimpt zodanig dat je op een compleet nieuwe manier met de wereld om gaat. Je hoeft niet zelf resources te zoeken, maar simpelweg je Allays de opdracht geven om bijvoorbeeld hout, ijzer of steen te verzamelen in de omgeving. Op die manier kan je jouw focus leggen op wat écht belangrijk is: het bouwen van een leger en gebouwen om zo de vijand te verslaan. Klinkt als een doorsnee RTS, toch?

Zo speelt Minecraft Legends ook wel. Het is verrassend makkelijk om je Allys grondstoffen te laten verzamelen en ook het bouwen van structuren en legers zelf is een fluitje van een cent. Verwacht echter niet dat je dezelfde vrijheid krijgt als in de ‘normale’ game, want hier heb je enkel de keuze uit een aardig aantal vooraf gekozen en gemaakte structuren. En da’s vooral handig voor gamers die voor het eerst kennismaken met strategie games.

Waarom Niet?

Enkel online gevechten

Tijdens de campaign mode word je helemaal klaargestoomd om het op te nemen tegen andere spelers online. Hierin kan je het in heuse PvP-gevechten opnemen tegen elkaar, maar je kan er ook voor kiezen om samen in co-op de strategiechaos de baas te blijven. Het is dan ook ontzettend jammer dat de lokale co-op niet aanwezig is. En dat vind als vader nu een groot gemis. Het is namelijk véél leuker om samen met je zoon of dochter een multiplayer game te spelen dan te moeten meekijken en vanaf de zijlijn te proberen helpen.

Ik hoop oprecht dat Blackbird Interactive de couch co-op op een later moment toch nog weet toe te voegen. Op die manier wordt het publiek dat kan genieten van deze Minecraft Legends alleen maar groter.

VERDICT

7

Minecraft Legends brengt strategie naar de grote massa met behulp van verdomd goed gestroomlijnde gameplay. De tutorials nemen je bij de start van de game goed bij de hand, waarna je in geen tijd de Overworld kan gaan redden van de Piglins. Dat de gameplay hier een pak meer op actie leunt en veel minder op de creativiteit is logisch, maar dan schuilt herhaling toch soms angstvallig om de hoek. Daarom dat het zeker aan te raden is dat je online ten strijde trekt!

Pluspunten
+ Instapklare RTS-game
+ Prachtige Minecraft-wereld
+ Leuke PvP

Minpunten
– Geen splitscreen co-op
Minder vrijheid

Minecraft Legends
Beschikbaar vanaf 18/04/2023
Beschikbaar op PlayStation 4 / PlayStation 5 / Xbox One / Xbox Series X|S / Switch / PC
Gespeeld op Xbox Series X
Website: Officiële website


Legenda bij onze reviewscores

Bij Pragalicious kiezen we ervoor om met afgeronde reviewscores te werken. Zo hebben we een mooie afgelijnde quoteringsschaal en dat maakt het voor jullie een pak overzichtelijker en duidelijker. Het daagt ons dan uit om goed na te denken welk cijfer we een game, film of serie geven.

Weet echter dat een cijfer niet alles zegt en dat we dit altijd motiveren aan de hand van de conclusie die we schrijven.

10 – Meesterwerk
9
– Fantastisch
8
– Uitstekend
7
– Goed
6
– OK

5 – Middelmatig
4 – Ondermaats
3 – Slecht
2 – Pijnlijk slecht
1 – Dramatisch slecht

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.

%d bloggers liken dit: