fbpx

Wereldwijde releasedatum en prijs bekend van de ASUS ROG Ally

De handheldmarkt is hot en is eigenlijk terug van (nooit echt) weggeweest. Na de release van de Steam Deck en de (recentere) Logitech G Cloud is er zeker nog genoeg plaats voor een nieuwe handheld console.

Vandaag om 16u00 onze tijd vond het virtuele ROG Ally launch event plaats. Daar werden, de specificaties en hoe diep we in onze zakken gaan moeten tasten voor de PC gaming handheld, onthuld. De wereldwijde launch is volgende maand al op 13 juni en aan het toestel hangt een stevig prijskaartje van 799 EUR vast. Het ‘goedkopere’ model van de ROG Ally komt later dit jaar, vermoedelijk tijdens Q3 2023, op de markt en zal een 200-tal euro goedkoper zijn. Wat er onder de motorkap zit voor die prijs vindt u hieronder.

 • New AMD Ryzen Z1 Series processor (Z1 and Extreme)
 • RDNA 3 graphics
 • Up to 16GB LPDDR5 Dual Channel RAM
 • Up to 512GB PCle Gen4 storage
 • microSD card slot
 • 7″ inch 1080p HD IPS screen
 • Touchscreen panel
 • 500 nits brightness screen
 • 120Hz refresh rate panel with Adaptive Sync
 • Windows 11 OS
 • WiFi 6E support
 • 608 grams
 • Dual-fan cooling
 • Front-facing dual speakers with Dolby Atmos support
 • Special edition of Armoury Crate SE settings software

ASUS ging op dit event verder in detail over de AMD Ryzen Z1 Chip. Deze chip belooft de nieuwste features en maximale prestaties tijdens het gamen, aldus ASUS. Daarnaast bevestigt het bedrijf dat er FPS kunnen gehaald worden van 60 tot 85, afhankelijk van de game uiteraard. 

Zoals hierboven vermeld in de lijst zullen er twee versies van de Ryzen Z1 processor beschikbaar zijn, Z1 en Z1 Extreme. De goedkopere variant van de PC gaming handheld zal logischerwijze de ‘gewone’ Z1 chip bevatten. Het Taiwanese bedrijf dat de chips van de ASUS Rog Ally 55% krachtiger zullen zijn in vergelijking met de Steam Deck. Deze uitspraak komt er na effectieve testen met het toestel tijdens de ontwikkeling ervan.  

Alsof dat alles nog niet genoeg was werd er ook uitgepakt met de eerste accessoires voor de ROG Ally. In dit gamma zitten draadloze earbuds, een opbergcase en een oplader met USB 2.0 en HDMI-poorten.

Gepubliceerd door Jim

Dankzij de pandemie en een passie voor games begonnen met een afstandsopleiding journalistiek. Hij is afkomstig uit Bornem en draagt shooters en RPG’s on- en offline een warm hart toe. Allround gamer die op zijn 6 jaar een Game Boy kreeg en daarna de joysticks nooit meer heeft losgelaten. Zijn favoriete reeks is Assassin’s Creed en zou in een ander leven graag eens een frisse pint willen gaan drinken met zijn preferito Italiaan, Ezio Auditore. “Its the good life we live,and may it not change us.”

%d bloggers liken dit: