fbpx

Seks en drugs (en rock ‘n roll) van de partij in Starfield

Starfield

Het ziet er naar uit dat we ons in Starfield alvast niet zullen vervelen. Zo zou er zowel seks als drugs aanwezig zijn in de game, en dan is rock ‘n roll natuurlijk niet ver te zoeken. Dat zou toch blijken uit de beoordeling van Starfield door de Entertainment Rating Software Board (ESRB) in de Verenigde Staten.

De pagina staat nu op de ESRB-website en bevat een paar interessante (of mogen we zeggen pikante) weetjes over het spel, zoals de bevestiging dat Starfield inderdaad seks bevat.

Maar dat is nog niet alles. De ESRB bevestigt ook dat er missies in Starfield zullen zijn waarbij het spelerspersonage kan werken in een ‘illegaal drugslab’ om de fictieve Aurora-drug te produceren.

Hieronder een greep uit die pagina, want we verzinnen dit niet zelf natuurlijk:

“Starfield is een open-wereld role-playing game waarin spelers de rol aannemen van een mijnwerker die tot taak heeft Artifacts te vinden in het hele melkwegstelsel. Vanuit een eerste of derde-persoonsperspectief communiceren spelers met verschillende personages, voltooien ze opdrachten en zoeken ze naar voorraden terwijl ze het opnemen tegen vijanden (mensen, robots, buitenaardse wezens).

Spelers gebruiken futuristische geweren, lasers, bijlen en explosieven om vijanden te doden. De gevechten zijn snel, met veel geweervuur, pijnkreten en explosies. Aanvallen op sommige vijanden kunnen resulteren in bloedspattende effecten; verschillende omgevingen tonen bloedvlekken op de grond rond lijken.

Het spel bevat enig suggestief materiaal in de dialoog, en na het delen van een bed met personages (bijv. “Het leven is een seksueel overdraagbare ziekte die honderd procent dodelijk is”; “Ik ben er helemaal voor om een beetje wild te worden, maar laten we het de volgende keer proberen zonder de jetpacks”; “Over het zien van sterren gesproken, whew… dat was geweldig.”).

Een fictieve drug (Aurora) is prominent aanwezig in het spel, met een sectie waarin spelerspersonages werken in een illegaal drugslab; spelers kunnen Aurora ook verkrijgen door het te stelen of te kopen van verkopers (het consumeren van Aurora resulteert in een vervormingseffect op het scherm). De woorden “f*k” en “bullsht” komen in het spel voor.”

De ESRB gaf Starfield de rating M voor volwassen, met een aanbeveling voor 17+.

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)

%d bloggers liken dit: