fbpx

Jens uit Asse wint Belgische finales League of Legends

Op 1 mei, de Dag van de Arbeid, trok ik naar Spirito Brussels om de Belgische finales van League of Legends bij te wonen. In de gerenoveerde kerk en huidig discotheek streden 16 niet-professionele spelers om de enige Belgische plek in The World Finals van Redbull.

Een prachtige setting op z’n zachtst gezegd. In het gezelschap van mijn beste kameraad en enkele Red Bulls aanschouwde ik als LoL-leek hoe de deelnemers het ervan afbrachten. De eerste speler die een First Blood wist te halen, de toren van de ander wist te vernietigen of 100 minions wist te doden won de game.

Alle games werden gespeeld volgens het principe ‘best of three’. De winnaar van deze Belgische finales mag dus onze kleuren gaan verdedigen op 19 mei in Londen. Geen kerk dan als decor maar The Redbull Gaming Sphere in de Engelse hoofdstad. Wie er uiteindelijk won en Het Kanaal mag oversteken binnen een tweetal weken leest u in mijn verslag hieronder!

Norxuss en Mikemoonen mochten het in de eerste game van de namiddag tegen elkaar opnemen. Na een 1-1 moest een derde game beslissen wie erdoor ging naar de volgende ronde. Norxuss wist met de hero Riven de beslissende game te winnen. De eerste stap naar The World Finals was gezet.

Beide spelers mogen in deze finals gebruik maken van drie ‘hero bans’. Vergelijkbaar met de map bans uit CS:GO. Nadenken dus om op tactisch vlak meteen een voordeel te hebben. Een leuke twist in deze finales was het krimpen van de map op een bepaald moment. De steeds kleiner wordende cirkel van vuur dwong beide spelers om agressiever te spelen en risico’s te nemen.

Na heel wat games op het hoofdpodium en op het balkon boven werd het tijd voor de finale. Daarin waren Electro en Valyrian de enigste twee overblijvers en mochten strijden om een plek in Londen. Electro was uiteindelijk degene die aan het langste eind trok. Hij mocht naar huis met een ticket voor The World Finals en een cheque van Alternate ter waarde van 500 euro.

Gepubliceerd door Jim

Dankzij de pandemie en een passie voor games begonnen met een afstandsopleiding journalistiek. Hij is afkomstig uit Bornem en draagt shooters en RPG’s on- en offline een warm hart toe. Allround gamer die op zijn 6 jaar een Game Boy kreeg en daarna de joysticks nooit meer heeft losgelaten. Zijn favoriete reeks is Assassin’s Creed en zou in een ander leven graag eens een frisse pint willen gaan drinken met zijn preferito Italiaan, Ezio Auditore. “Its the good life we live,and may it not change us.”

%d bloggers liken dit: