fbpx

De gamereleases van mei (Redfall, The Lord of the Rings: Gollum,…)

Het zonnetje begint er steeds meer door te komen. Wat doen wij gamers dan? We duiken weg! In een horrorbunker tijdens de eerste wereldoorlog, in een psychiatrische afdeling vol menselijke testen tijdens de koude oorlog, en in het huis van een gemene, stalkende buurman. We duiken ook de nacht in om op vampiers te jagen en beklimmen de bergen van Mordor. Een nieuwe legende van Zelda neemt alle resterende tijd in beslag. Sorry zonnestraaltjes, probeer nog eens in juni.

2 mei

Age Of Wonders 4 (PS5, Xone, PC)

Strategie, avontuur en roleplaying. Dat is de heilige drievuldigheid waarmee je aan de slag kan in Age Of Wonders. In dit vierde deel van deze serie ontdek je nieuwe magische werelden en zie je hoe jouw factie uitgroeit van een kleine, gevaarlijke operatie tot een echte grootmacht. Jij legt de basis voor jouw rijk, jouw wereld en jouw bewoners. Ga je aan de slag met meedogenloze kannibalen of vertrouw je op de krachten van jouw mystieke elven? Iedere keuze is van tel in een wereld die reageert op elke beweging die je maakt.

Redfall (XsX, Xone, PC)

Roep je schietgrage vrienden samen, de vampiers zijn weer in opmars en we moeten ze een halt toeroepen. Het stadje Redfall kreunt onder het bewind van een vampier genaamd The Night Manager. Met z’n vieren ga je aan de slag in deze co-op FPS om zijn shift een einde toe te roepen. Er wacht een bloederig avontuur van de makers van Prey en Dishonored, dat lijkt te lenen bij games zoals Left 4 Dead. Met een arsenaal aan dodelijke wapens ga je de verschillende varianten bloedzuigers te lijf. Het was ooit nog wel zo rustig, daar in Redfall.

5 mei

Death Or Treat (PS5, Xone, PC)

Het lijkt een variant te zijn van het geliefde trick or treat dat zovele kinderen aanbrengen bij Halloween, maar dan met veel verregaandere gevolgen. Een maand zonder een nieuwe 2D hack and slash game is een maand niet geleefd! Je kruipt in het lijf van Scary, de eigenaar van de grootste snoepjeszaak tijdens Halloween. Je concurrentie heeft een medicijn gemaakt dat de goesting in Halloween bij iedereen wegneemt. Om jouw zaak te redden moet je ten strijde trekken tegen de maker van dit medicijn en z’n horde verschrikkingen. Wat een goede zaakvoerder allemaal al niet moet doen. Geen lachertje, het leven van een zelfstandige.

12 mei

The Legend Of Zelda: Tears Of The Kingdom (Switch)

Link mag er weer tegenaan in dit nieuwe epos van TLOZ. Tears Of The Kingdom schept enorm hoge verwachtingen dankzij z’n voorganger Breath Of The Wild. Ze inlossen lijkt quasi onmogelijk, mocht het niet zijn dat we van TLOZ wel vaker hypersterke kwaliteit gewend zijn. Het land van Hyrule kreunt en gaat ten onder aan een groot gevaar. Link springt in de bres om een oplossing te zoeken. Je verkent nieuwe gebieden, bedenkt nieuwe wapens en komt nieuwe wezens tegen. Het koninkrijk mag dan misschien tranen laten, bij de fans zullen deze hopelijk van geluk zijn op 12 mei.

16 mei

Humanity (PS4, PS5, PSVR, PSVR2, PC)

Ooh de mensheid toch, wat maken we allemaal wel niet mee. Stel je voor dat je op een dag ontwaakt en tot de constatatie komt dat je een hond bent geworden. Het lot van de mensheid ligt in jouw handen, want ze staan aan de rand van de samenleving en hebben elk doel verloren. In meer dan 90 (!) puzzel-levels commandeer jij de mensheid blafgewijs richting pilaren van licht, en hopelijk uiteindelijk de ultieme redding. Met een simpele “Woef!” laat je ze klimmen, springen en klauteren. Hen effectief rédden, daar komt veel meer dan wat geblaf bij kijken. Je zal je pootjes goed kunnen gebruiken.

18 mei

The Outlast Trials (PC, Early Access)

Elke rasechte horrorfanaat weet het wel: Outlast was een absolute topper. Deze culthit staat enorm hoog in m’n persoonlijk lijstje, net als de succesvolle sequels Outlast: Whistleblower en Outlast II. Nu zijn de devs van Red Barrels terug om ons meer schrik aan te jagen met The Outlast Trials. Een serie lugubere proeven betekent dat we iets meer Saw- en Hostel-sfeer in de Outlast-saus gaan gieten. Tijdens de koude oorlog werden er heel wat menselijke testen door de Murkoff Corporation gedaan. Je kan deze co-op of, als je het nog enger wilt, solo proberen te trotseren. The Outlast Trials zal uitkomen onder Early Access, omdat de makers feedback van de player base nodig hebben om de best mogelijke ervaring te maken.

19 mei

LEGO 2K Drive (PS4, PS5, Xone, XsX, PC, Switch)

We haalden het al aan in onze podcast: 2K zijn de absolute meesters in het niet-zo-subtiel verwerken van hun bedrijfsnaam in de titels van hun games. Gelukkig zijn ze ook zeer goed in het maken van lekkere ervaringen. LEGO gaat een partnerschap aan om samen voor een typische én unieke race-ervaring te zorgen. Transformerende wagens nemen het tegen elkaar op in een open wereld vol spannende races en chaotische minigames. Deze titel is nog maar onlangs aangekondigd en knalt vrijwel meteen onze huiskamers binnen. Zou over een LEGO-blokje rijden minder pijnlijk zijn dan er met je voet op trappen?

23 mei

Amnesia: The Bunker (PS4, Xone, XsX, PC)

Outlast is niet de enige cultreeks in het horrorgenre die deze maand een nieuwe titel krijgt. The Dark Descent zal altijd bekend staan als dé culthit van de Amnesia-reeks, een reeks waarin het geheugen van de protagonisten niet altijd even scherp staat afgesteld. The Bunker belooft opnieuw een zeer enge en claustrofobische ervaring waarbij je afdaalt naar gebieden zonder gastvrijheid. Je wordt achternagezeten door duistere wezens terwijl de spanning te snijden is. Alsof WW1 nog niet erg genoeg is, zit je vast in deze bunker tussen je eigen nachtmerries. Met een steeds aanwezig gevaar dat reageert op elke beweging die je maakt, hopen wij alleszins op Alien: Isolation meets Amnesia.

25 mei

Hello Neighbor: Search And Rescue (PSVR, PSVR2)

Hello Neighbor heeft een zeer vreemde “family friendly horror”-vibe, zoals de makers het graag bestempelen. Deze bevreemdende sfeer komt nu ook in VR op je af. Je betreedt het huis van Mr. Peterson, die jou daar helemaal niet graag heeft. Je lost puzzels op terwijl je op zoek gaat naar jouw vermiste vriend. Mr. Peterson ligt helaas constant op de loer en je wil niet weten wat er gebeurt als hij jou te pakken krijgt. In VR ziet zijn gemene tronie er nog des te enger uit. Sorry buurman, ik denk niet dat ik voor het dessert ga blijven.

The Lord Of The Rings: Gollum (PS4, PS5, Xone, XsX, PC)

Er zijn nogal wat fans enorm benieuwd naar deze titel. Helaas niet énkel omdat het mogelijks een nieuw, groots TLOTR-avontuur wordt, vooral omdat er na de eerste trailer heel wat sceptische reacties naar boven kwamen. Grafisch was de game ongeveer even knap als Gollum zelf. De game werd dan ook enige tijd uitgesteld omdat de devs de negatieve reacties begrepen hadden. Dan nog wordt er met argusogen gekeken naar deze release. Gollum is een iconisch karakter uit de reeks, maar kan hij het gewicht van een protagonist ook volledig dragen? Deze actietitel heeft heel wat te bewijzen. Stel ons niet te leur, jij heerlijk afgrijselijk beest!

Gepubliceerd door RoMa

RoMa was een gamer vooraleer hij een tiener werd. Hij groeide op met Tony Hawk en Kratos als helden. Jaarlijks spendeert hij uren met shooters zoals Battlefield of Doom. Frustraties in racegames en FIFA blijven niet altijd onderdrukt. Een grote sandbox à la GTA is z’n favoriete speeltuin. Ook geniet hij enorm van een diepgaande single player RPG en heeft hij een zwak voor sterke horror. Dead Space aanbidt hij als de beste gamereeks ooit gemaakt.

%d bloggers liken dit: