fbpx

Armored Core VI Fires of Rubicon verschijnt officieel op 25 augustus

Armored Core VI Fires of Rubicon heeft officeel een releasedatum te pakken. De nieuwste game van ontwikkelaar FromSoftware zal deze zomer verschijnen. En om dit nieuws te vieren, trakteert uitgever Bandai Namco ons op een eerste gameplay trailer.

Armored Core VI Fires of Rubicon werd officieel aangekondigd tijdens The Game Awards in december 2022 en volgt op Armored Core V, dat in 2012 verscheen. Tussen 2012 en 2023 lag de focus bij FromSoftware op het creëren van legendarische games zoals Dark Souls, Bloodborne en natuurlijk ook Elden Ring.

In Armored Core VI Fires of Rubicon stel je als speler jouw eigen mech samen uit een grote verscheidenheid aan onderdelen en wapens. Vijanden bestrijden doe je door dynamische bewegingen te combineren met afstands- en melee-aanvallen die alleen met mechs mogelijk zijn. De game zal zich afspelen op de afgelegen planeet Rubicon 3, waar een mysterieuze nieuwe stof ontdekt is. Als energiebron werd verwacht dat deze stof de technologische en communicatiemogelijkheden van de mensheid drastisch zou verbeteren. In plaats daarvan veroorzaakte het een catastrofe die de planeet en de omringende sterren in vlammen en stormen onderdompelde en een Burning Star System vormde. Bijna een halve eeuw later is dezelfde stof weer opgedoken op Rubicon 3, een planeet die nu ten gevolge van de ramp besmet en afgesloten is. Buitenaardse bedrijven en verzetsgroepen vechten om de controle over de stof. Jij als speler infiltreert op de planeet Rubicon 3 als een onafhankelijke huurling en belandt in een strijd om de stof met de corporaties en andere facties.

Armored Core VI Fires of Rubicon zal op 25 augustus verschijnen voor PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X|S en pc. Pre-orderen kan vanaf nu. Naast de Standard Edition is er ook een Launch Edition, Deluxe Edition, Collector’s Edition en Premium Collector’s Edition beschikbaar. Aan deze laatste hangt wel een stevig prijskaartje van € 449,99 vast.

Gepubliceerd door High_LordWolnir

High_LordWolnir verloor zijn ziel(en) ergens tussen Boletaria en Lothric Castle. Wanneer hij de Nexus even ontvlucht, kan je hem achter zijn PC of PlayStation-console vinden tijdens het spelen van een goede RPG, een story-driven action/adventure game, een nagelbijtende horrorgame of een FPS à la Call of Duty. Verder moet hij zowat de enige persoon op deze aardbol zijn die The Last of Us Part II hoger inschat dat zijn voorganger.

%d bloggers liken dit: