fbpx

Republic of Gamers komt met hun eigen handheld pc: de ROG Ally

ROG Ally Republic of Gamers

Valve heeft met de Steam Deck duidelijk wat in beweging gebracht. Uiteraard bestonden er al handheld pc-gaming toestellen voordat de Steam Deck op de markt kwam, maar Valve zorgde er wel voor dat dit type toestellen bij het grote publiek bekend raakten.

Ondertussen heeft Logitech een vergelijkbaar, streamingtoestel aangekondigd en nu komt ook Asus onder het Republic of Gamers-label met een volwaardige pc gaming handheld: de ROG Ally.

Exacte specificaties en prijzen werden nog niet bekend gemaakt, dat gebeurd pas op het virtuele ROG Ally launch event op 11 mei 2023 om 16u00. Maar dat weerhoudt Republic of Gamers er niet van om al heel wat te teasen of de ROG Ally.

Het meest opvallende is dat het toestel slechts 608 gram gaat wegen, een op maat gemaakt APU-design krijgt van de AMD Z1 Serie en dat het toestel overweg kan met iedere gamebibliotheek of streamingservice die door Windows 11 wordt ondersteund.

Het volledige persbericht vind je onder de foto.

Persbericht Asus Republic of Gamers:

AMD: de steunpilaar van Ally’s performance
De ROG Ally maakt gebruik van een nieuwe APU die speciaal voor dit apparaat is ontwikkeld: een AMD Ryzen Z1-series processor met RDNA™ 3-graphics. Dankzij deze processor kunnen spelers veeleisende AAA-games, lichtere indie-titels en alles daartussenin met gemak afspelen. Dit wordt mede mogelijk gemaakt door de ROG’s Zero Gravity. Dit thermische systeem maakt onder andere gebruik van twee ventilatoren met extreem dunne vinnen, waardoor de Ally nooit te heet wordt.

Als een zonnetje, in het zonnetje
Het beeldscherm van de ROG Ally is een 120Hz full HD (1080p)-paneel met ondersteuning voor Adaptive Sync. Dankzij Adaptive Sync blijven beelden altijd scherp, ook tijdens games die in hoog tempo worden gespeeld, zonder tearing of stotterende beelden door FPS-drops. Ook heeft het beeldscherm een maximale helderheid van 500 nits, waardoor spelers – bijvoorbeeld in de tuin of op het balkon – verder kunnen gaan met hun favoriete games. Tegelijkertijd is het beeldscherm een touchscreen, zodat spelers in een mum van tijd hun instellingen kunnen aanpassen of een nieuwe game kunnen installeren vanuit de Windows-desktop.

Alles op één plek dankzij Windows 11
De ROG Ally draait op Windows 11 en dat betekent dat alle gamebibliotheken en streamingservices toegankelijk zijn die hierdoor worden ondersteund. Zo hebben spelers toegang tot een eindeloze hoeveelheid (nieuwe) games op één plek. Het navigeren door Windows 11 kan op de ROG Ally op twee manieren: door middel van het touchscreen of met behulp van de joysticks. Om na aanschaf direct een vliegende start te maken bundelt ROG maar liefst 90 dagen Game Pass Ultimate gratis. Spelers kunnen dus onmiddellijk aan de slag met honderden AAA- en indie-titels.

Armoury Crate, aangepast voor de ROG Ally
Ook gaat de lancering van de ROG Ally gepaard met een speciale editie van Armoury Crate: software die spelers kunnen gebruiken om (game)instellingen volledig naar hun hand te zetten. Deze software is aangepast naar de functionaliteiten van de ROG Ally en beschikt nu over een toggle om performance modes in te schakelen, een game launcher, in-game monitoring software, Aura Sync-ondersteuning en meer.

Ergonomisch ontwerp, gewicht van slechts 600 gram
Gewicht en ergonomie zijn essentieel in het ontwerp van de handheld. De ontwikkeling van de ROG Ally heeft dan ook net zo lang geduurd tot het engineering-team tevreden was over zowel de vorm als het gewicht van de ROG Ally. Het resultaat is een machine geworden die boordevol power zit, slechts 608 gram weegt en prettig in de hand ligt. Dit is mede te danken aan Ally’s ergonomische handgrepen. Deze zijn aan de achterzijde ontworpen met een driehoekige textuur om de speler controle te geven vanuit meerdere posities. Tot slot is ervoor gezorgd dat de handpalmen niet van de handheld afglijden door lijnen in het ontwerp aan te brengen – geheel in ROG-stijl.

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.

%d bloggers liken dit: