fbpx

Capcom en Niantic slaan de handen in mekaar voor Monster Hunter Now

Fans van Capcoms Monster Hunter-serie kunnen het binnenkort in het ‘echte leven’ opnemen tegen bekende en minder bekende monsters uit datzelfde universum.

Beide partijen slaan namelijk de handen in mekaar en gaan samenwerken aan een nieuw AR mobiel project, genaamd Monster Hunter Now. Het concept is grotendeels hetzelfde als in Niantics Pokémon GO. Je neemt het in de ‘echte’ wereld op tegen virtuele monsters uit het Monster Hunter-universum.

Zelf omschrijven beide partijen het concept als volgt: “Niantic en Capcom hebben een volgens hen vereenvoudigde maar authentieke versie van de gevechten van de Monster Hunter-serie aangeprezen, waarbij gebruik wordt gemaakt van taps en swipes op het touchscreen. Het spel zal speelbaar zijn met één hand in portret modus, of in een landschap presentatie dichter bij de console en PC Monster Hunter games. De maximale gevechtstijd is slechts 75 seconden, om geschikt te zijn om buiten te spelen.”

De game komt in september uit op Android en iOS platforms, met een bètatest die op 25 april begint. Inschrijven voor de bètatest kan op de Monster Hunter Now website.

Ook deze game wordt free-to-play, natuurlijk aangevuld met de nodige in-app aankopen.

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)

%d bloggers liken dit: