fbpx

Half-Life Alyx is nu volledig speelbaar zonder VR

Of we ooit een Half-Life 3 zullen krijgen, laat staan een remake van de twee voorgangers. Ik denk het niet. Half-Life Alyx dat in 2020 verscheen, was het eerste spel in de Half-Life-serie sinds de release van Half-Life 2: Episode Two in 2007. Je had echter een VR-set nodig om de game te kunnen spelen (toen).

Fantastisch nieuws is nu dat je Half-Life Alyx nu helemaal kan spelen zonder dat je hiervoor een VR-set nodig hebt.

Dit dankzij de “NoVR” mod die Half-Life Alyx volledig speelbaar maakt zonder headset.
Sinds de lancering op GitHub bijna een maand geleden (en het bereiken van “early access” op ModDB eind maart), heeft de NoVR mod volgens de makers “duizenden” spelers aangetrokken.

Maar pas met Script Update #6 dit weekend kan het “hele spel nu van begin tot eind” gespeeld worden zonder VR-headset.

De installatie is zo eenvoudig als het kopiëren van een gedownloade map naar je Steam-installatie en het toevoegen van een korte tekststring aan de startopties.

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)

%d bloggers liken dit: