fbpx

Nieuwe patch voor Cyberpunk 2077 brengt Overdrive Mode naar pc-versie de game

Cyberpunk 2077

Vandaag heeft CD PROJEKT Red een nieuwe patch uitgerold voor Cyberpunk 2077. Deze patch zorgt ervoor dat de game er grafisch nog indrukwekkender uitziet. Echter is er wel één grote kanttekening.

Samen met NVIDIA heeft CD PROJEKT Red een volledig nieuwe vorm van ray tracing (genaamd path tracing) naar de game gebracht. Deze kan ingeschakeld worden door bij de grafische opties van het spel de ray tracing in Overdrive Mode te zetten. Deze technologie verlegt de grenzen en geeft een kijk op wat de toekomst van gaming in petto heeft. Maar aangezien deze technologie zo nieuw en fundamenteel is, beseft de ontwikkelaar dat het in het begin niet perfect zal zijn en dat spelers misschien wat problemen kunnen ondervinden. Daarom is er besloten om het een ‘Technology Preview’ te noemen.

De Overdrive Mode kan echter alleen maar ingeschakeld worden wanneer je over minstens een NVIDIA GeForce 40-series GPU beschikt. Deze grafische kaarten zijn nog maar heel recent beschikbaar. Een NVIDIA GeForce RTX 3090 GPU zal ook van deze modus gebruik kunnen maken al zal de game dan maximaal in 1080p-resolutie en op 30 frames per second (fps) afgespeeld kunnen worden, iets waar eigenaars van een GeForce RTX 3090 niet meteen op zitten te wachten. Andere grafische kaarten die geschikt zijn om ray tracing in te schakelen, kunnen geen gebruik maken van de Overdrive Mode. Wel kunnen deze gamers deze functie gebruiken in de fotomodus omdat er dan slechts één frame wordt gerenderd.

Een volledige lijst met veranderingen voor patch 1.62 kunnen jullie hier lezen.

Geniet vooral mee van onderstaande video waarin de Overdrive Mode getoond wordt.

Gepubliceerd door High_LordWolnir

High_LordWolnir verloor zijn ziel(en) ergens tussen Boletaria en Lothric Castle. Wanneer hij de Nexus even ontvlucht, kan je hem achter zijn PC of PlayStation-console vinden tijdens het spelen van een goede RPG, een story-driven action/adventure game, een nagelbijtende horrorgame of een FPS à la Call of Duty. Verder moet hij zowat de enige persoon op deze aardbol zijn die The Last of Us Part II hoger inschat dat zijn voorganger.

%d bloggers liken dit: