fbpx

BREAKING: Fysieke én digitale editie E3 2023 officieel geannuleerd!

RIP E3 2023

Het zat er aan te komen na de annuleringen van Sony, Nintendo, Microsoft, Ubisoft, Electronic Arts, SEGA, Tencent en Devolver Digital maar nu is het officieel: de E3 2023 gaat NIET door!

De ESA, de organisatie achter de Electronic Entertainment Expo, heeft het nieuws officieel de wereld ingestuurd via een kort bericht via hun sociale media kanalen. Hierin zegt het dat zowel de digitale als de fysieke versie van E3 geannuleerd is.

Tegenover de Amerikaanse website IGN gaf Kyle Marsden-Kish, Global VP Gaming bij medeorganisator het volgende statement waarin hij duidelijk maakt dat het geen makkelijke beslissing was, maar wel de juiste:

This was a difficult decision because of all the effort we and our partners put toward making this event happen, but we had to do what’s right for the industry and what’s right for E3. We appreciate and understand that interested companies wouldn’t have playable demos ready and that resourcing challenges made being at E3 this summer an obstacle they couldn’t overcome. For those who did commit to E3 2023, we’re sorry we can’t put on the showcase you deserve and that you’ve come to expect from ReedPop’s event experiences.

De E3 heeft de voorbije jaren al woelige waters doorzwommen. In 2020 werd het event geannuleerd door de wereldwijde corona-uitbraak. In 2021 vond wel een (zwakke) digitale versie plaats van het event, maar ook dit format werd in 2022 geannuleerd.

Iedereen had zijn zinnen gezet om de editie van 2023, die zou doorgaan van 13 tot en met 16 juni. Maar door de vele afzeggingen van grote uitgevers had de organisatie geen andere keuze dan de stekker te trekken uit het hele event.

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.

%d bloggers liken dit: