fbpx

Nieuwe teaser voor George A. Romero’s Resident Evil-documentaire

Als er één reeks bepalend is geweest voor het horrorgenre binnen de videogames, dan is dat zeker en vast Resident Evil. Niet meer dan normaal dus dat deze serie een eerbetoon krijgt in de vorm van een documentaire, gemaakt door niemand minder dan George A. Romero.

De teaser bevat beelden uit Romero’s klassieker Night of the Living Dead en Capcoms vlaggenschip, aangevuld met spraakfragmenten uit nieuw gefilmde interviews van de persoonlijkheden die betrokken waren bij Romero’s film. De uiteindelijke documentaire zal ook archiefmateriaal en “opgegraven documenten” bevatten met betrekking tot het nooit gerealiseerde project.

Net zoals bij de documentaire gaan we het huis van Spencer binnen met leden van S.T.A.R.S., en vinden we notitieboekjes en krantenknipsels vindt die een overzicht geven van de gebeurtenissen die leidden tot Romero’s betrokkenheid bij de film en uiteindelijk het verlaten van het project.

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)

%d bloggers liken dit: