fbpx

Steam werkt vanaf 1 januari 2024 niet meer op Windows 7 en 8

Steam

Steam is zowat het populairste platform om pc-games te kopen en te beheren. Gamers waarvan hun systeem nog op Windows 7 of 8 draait, beginnen best al even te kijken om te upgraden.

Valve heeft namelijk via de support website bekend gemaakt dat Steam vanaf 1 januari 2024 niet meer zal werken op computersystemen die draaien op Windows 7 en Windows 8. Ook de games en software die via de Steam client zijn aangekocht zullen niet meer werken.

De reden waarom Steam niet meer op deze oudere versies van Windows zal werken, moeten we gaan zoeken bij Google. De zoekgigant heeft eerder bekend gemaakt dat Google Chrome vanaf volgend jaar niet meer compatibel zal zijn met deze oude versies. Steam maakt voor de interne browser gebruik van Chrome, waardoor ook Steam dus ook niet meer zal werken.

De ontwikkelaar raadt aan om je systeem te upgraden naar versie 10 of 11 van Windows. Een andere oplossing is er helaas niet.

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.

Eén opmerking over 'Steam werkt vanaf 1 januari 2024 niet meer op Windows 7 en 8'

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: